Almanya’da depremzedelerle dayanışma kampanyaları…

Sokak faaliyetleriyle hem yaşanan felaketin ve katliamın sorumlusu olan kapitalist düzenin ve mevcut sermaye iktidarının teşhiri yapılıyor hem de bağış kampanyasına daha geniş destek örgütleniyor…

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 17 Şubat 2023
  • 23:15

Maraş merkezli depremlerin ve en çok da AKP-MHP iktidarının sebep olduğu yıkım ve katliam, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde en başta Türkiye, Kürdistan ve Suriyeli göçmenlerde büyük bir duyarlılık ve seferberlik yarattı. Hemen her kesim, güven duyduğu demokratik kitle örgütleri, dernekler, kültür evleri vb. kurumlar üzerinden yardım seferberliğine girişti. Başta depremden etkilenen yerlerle bağı olan göçmenler olmak üzere, Avrupalılar da dahil tüm işçi-emekçiler ilk andan itibaren depremzedelerle yardımlaşma ve dayanışma kampanyalarına katıldılar.

BİR-KAR, Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu (PiA), Revolutionärer Jugendbund, RiseUp gibi örgüt ve kurumlar da ortak bir bağış kampanyası örgütlüyorlar. Toplanan bağışların Türkiye’deki sınıf devrimcileri eliyle yürütülen yardım ve dayanışma çalışmalarına aktarılması hedefleniyor.

Son günlerde bu kampanya sokak faaliyetleri biçimiyle de destekleniyor. Böylece hem yaşanan felaketin ve katliamın sorumlusu olan kapitalist düzenin ve mevcut sermaye iktidarının teşhiri yapılıyor hem de bağış kampanyasına daha geniş destek örgütleniyor. Bu faaliyet halihazırda çeşitli kentlere yayılarak, bilgilendirme toplantısı, stand, bildiri dağıtımı gibi farklı araç ve yöntemlerle de desteklenerek sürdürülüyor.

Çeşitli Avrupa ülkelerindeki işçi ve emekçiler, Türkiye’deki sınıf devrimcilerinin deprem bölgelerine ve depremzede halka yönelik yardımlaşma-dayanışma çalışmalarına aktarılmak üzere maddi desteklerini şu hesaplar üzerinden yapabilirler:

1) www.gofund.me/ac1aeffe

- https://www.youtube.com/channel/UCO3TxohwZSc0rpuJY6n7fGA

2) Internationaler Jugend-, Literatur- und Kulturverein e.V.

IBAN: DE53 5003 1000 1056 1360 09

BIC: TRODDEF1

Verwendungszweck: Erdbebenhilfe

Kızıl Bayrak / Almanya