MİB: “Mata işçilerinin direnişine omuz vermeye çağırıyoruz!”

Metal İşçileri Birliği, yayınladığı yazılı açıklamayla “Emekten yana tüm kesimleri Mata işçilerinin direnişine omuz vermeye” çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Mart 2023
  • 09:30

Metal İşçileri Birliği, yayınladığı yazılı açıklamayla “Emekten yana tüm kesimleri Mata işçilerinin direnişine omuz vermeye” çağırdı.

Metal İşçiler Birliği’nin yayınladığı çağrı şöyle:

Yüzlerce Birleşik Metal-İş üyesi Mata işçisi işten atıldı!

Ok fırladı, çıktı yaydan!

Mata sermayesi, işçileri kavgaya davet ediyor!

Davetleri kabulümüzdür!

Ek zam hakkı için 22 gündür direnişte olan Mata işçilerine yönelik saldırılar hiç eksilmedi. Artarak devam etti. Mobbing, baskı uygulandı. Isıtıcılar kapandı, tuvaletler kilitlendi. Bodyguardlar ile gözdağı verilmek istendi. Fabrikanın etrafına çevik kuvvet yığıldı.

Her saldırıda daha sıkı kenetlenmek için birliğini güçlendirmeye çalışan Mata işçilerinin kararlı duruşundan korkan Mata sermayesi, içerden bölünme yaratmak istedi.

Öyle ki, işçileri direniş alanına taşımak için sendikanın ayarladığı servis şirketini bir daha iş alamayacağı yönünde tehdit edip baskı uyguladılar.

Son olarak dün (19 Mart) sabah atılan mesajla 651 işçi işten çıkarıldı.

Bugün sabahtan itibaren direnişe devam eden işçiler, Mata sermayesinin saldırılarına karşı daha fazla eyleme geçmek istiyor.

Mata işçileri…

- Bugüne kadar destek eylemlerini sürdüren başta Birleşik Metal-İş üyesi işçi kardeşleri olmak üzere tüm DİSK üyesi işçilerden daha büyük bir dayanışma bekliyor. Bugüne kadar yapılan destek eylemlerine üretimden gelen gücün kullanılmasının da eklenmesini istiyor.

- Artık fiili-meşru mücadele hattında daha etkin eylemlerin hayata geçirilmesini istiyor. Tuzla Serbest Bölge önündeki direnişi büyütürken, yaptıkları eylemin daha geniş işçi, emekçilerin desteği ve dayanışmasıyla örgütlenmesini istiyor. Mata sermayesine üretim yapan diğer şirketlerin önünde basın açıklamaları, şehir merkezlerinde eylemlerin örgütlenmesini istiyor.

- Direniş alanının bir okul gibi olduğunu, bu okulun daha etkili eğitim, etkinlik ve eylemler ile büyütülmesini istiyor.

Mata işçileri kazanmak için yolun açılmasını bekliyor. Mata sermayesi, açıkça kavgaya davet ediyor. Mata işçileri de mücadeleyi artık sadece ücret sorunu olarak görmüyor, işçi sınıfının tarihsel mücadelesinde önemli bir zafer olacak bir kazanımın ilk adımları için kavgayı kabul ediyor.

Emekten yana tüm kesimleri Mata işçilerinin direnişine omuz vermeye çağırıyoruz.

Selam olsun, direnişine sahip çıkan Mata işçilerine!

Metal İşçileri Birliği

İLİŞKİLİ HABERLER