BİR-KAR’dan Mata işçilerine: “Direnişiniz direnişimizdir!”

BİR-KAR İşçi Komisyonu, yayınladığı yazılı açıklamayla günlerdir hakları için kararlılıkla direnen Mata işçilerinin direnişini selamlayarak, “direnişiniz direnişimizdir” dedi…

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 15 Mart 2023
  • 10:30

BİR-KAR İşçi Komisyonu'nun yayınladığı açıklama şöyle:

Direnen Mata Otomotiv işçileri sınıf kardeşlerimiz!

İstanbul Tuzla’da üretim yapan Mata işçilerinin onurlu direnişini biz yurtdışında yaşayan BİR-KAR çalışanı işçiler olarak devrimci sınıf kardeşliği duygularımızla selamlıyoruz. Türkiye’de her geçen gün çığ gibi büyüyen sefalete karşı yüzde 25 ek zam talebi ve iş şartlarının düzeltilmesi için direnişe geçtiniz. Kapitalist Mata patronları bu haklı direnişiniz karşısında her türden hukuksuz kirli yöntemlere başvurarak mücadele birliğinizi ve direniş kararlılığınızı kırmaya çalışmaktadır.

Asalak Mata patronlarının bu saldırgan tutumuna karşı, tümüyle haklı nedenlerle işyerine kapanarak bir direniş başlattınız. Bu direnişiniz karşısında Mata kapitalisti “yasadışı greve katıldığınız” gerekçesi ile tazminatsız işten atma yoluna başvurarak direnişinizi kırmaya çalışıyor. Siz onurlu Mata işçileri işten atma saldırısına karşı sınıf kardeşliği ve dayanışmanın en güzel örneğini sergileyerek iş arkadaşlarınıza en ileri düzeyden destek oldunuz.

Çalışanların ezici bir çoğunluğunun katıldığı onurlu direnişiniz, Mata sermayesi tarafından tutulan ve işyerine yığılan özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet polisleri ile direnişiniz kırılmaya çalışılıyor.  Sizler ise tüm bu saldırılar karşısında geri adım atmayarak onurlu direnişinizi Tuzla Serbest Sanayi Bölgesi önünde sürdürüyorsunuz.

 Onurlu Mata işçileri kardeşler!

Dünyanın her tarafında sermaye sınıfı büyük bir aç gözlülükle bizlerin emeği ve alınteri ile yarattığı bütün değerleri gasp ederek sermayesini büyütürken, biz işçilerin payına açlık, sefalet ve işten atmalar düşmektedir. Bu durum Türkiye’de olduğu gibi sermaye sınıfını ve özel mülkiyet sisteminin egemenliğinin olduğu bütün ülkelerde aynı biçimde devam etmektedir. Tam da bu nedenlerle sizlerin haklı ve onurlu direnişiniz bizim de direnişimizdir. Dünyayı ve yaşamı var eden biz işçi ve emekçilerin bu soygun ve sömürü düzeninden kurtulmasının biricik yolu, örgütlü militan mücadeleden geçmektedir.

Biz Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan işçi ve emekçiler olarak, direnişinizi direnişimiz olarak görüyor ve mutlak bir biçimde kazanacağınıza olan inancımızla sizlere başarılar diliyoruz.

Yaşasın işçi sınıfının uluslararası sınıf kardeşliği ve mücadele birliği!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!                                                                                 

İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği Platformu İşçi Komisyonu

15 Mart 2023