Çiğli Belediyesi grevinde 2. gün: “Sadaka değil toplu sözleşme”

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grev 2. gününde.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Nisan 2022
  • 09:10

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinden anlaşma sağlanamayınca greve çıkan işçiler grevin ikinci gününde saat 7.30’da belediye önünde toplandı.

Grevin ilk gününde SODEMSEN yetkilileri yapılan görüşme sonunda yapılan açıklamada grev devam edecek denilmişti. SODEMSEN, Çiğli Belediyesi ve ÇİBEL yetkilileri ile sürdürmekte olan ve 83 madde ile başlanılan toplu iş sözleşme görüşmelerinde 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlandığını ancak 15 ekonomik ve sosyal maddede ise anlaşma sağlanamadığı belirtiliyor.

Sabah işçileri Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi ziyaret etti. Ayrıca Çiğli Kent Konseyi, Genel-İş Sendikası’nın şube başkanları da direniş alanını ziyaret etti.  Öğleden sonra ÇİBEL işçileri "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" pankartı ile Alana gelirken "Dayanışma inancıyla Çibel işçilerini selamlıyoruz" pankartı ile İZENERJİ ve İZELMAN işçileri yürüyüş yaptı. Genel-İş İzmir 1, 3 ve 9 No’lu Şube yönetimi alana geldi. “Çibel işçisi yalnız değildir!", "Yaşasın sınıf dayanışması!", "Sadaka değil toplu sözleşme!", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Başkan şaşırma sabrımızı taşırma!", "Gemileri yaktık geri dönüş yok!" sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda işçilerin direnişleri selamlanarak, ülkedeki ekonomik kriz, hayat pahalığı, zamlara değinildi.

“Çibel işçilerinin istedikleri ücret ve grev sonuna kadar meşrudur. Çibel işçilerinin sesinin yalnızca Çiğli’de değil Türkiye’nin her yerinde duyuluyor” denilen konuşmalarla direnişe destek sunuldu. “Baskılara karşı, hayat pahalılığına karşı burdayız” denilen konuşmalar boyunca coşkulu sloganlar atıldı.

Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu yönetimi ve temsilcileri işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç işçileri selamladı. Akşam üzeri EMEP ilçe örgütü işçileri ziyaret etti.

Gün boyu eylem halaylar ile sloganlar ile coşkulu bir şekilde devam etti. İşçiler grev alanından yarın tekrar buluşmak üzere sloganlar ile ayrıldılar. İşçiler Cumartesi ve Pazar da sabah sekiz buçuk akşam 17.00’a kadar grev alanında olacaklar.

Kızıl Bayrak / İzmir