Çiğli Belediyesi'nde grev üçüncü gününde

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel AŞ'de Genel-İş 8 No'lu Şube üyesi 836 işçiyi kapsayan grev üçüncü gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Nisan 2022
  • 20:10

Çiğli Belediyesi’nde grev üçüncü gününde destek ziyaretleri ile büyüyor.

Öğlen saatlerinden Karşıyaka Kent AŞ. şirketi işçileri "Birleşe birleşe kazanacağız!” Karşıyaka Belediyesi İşçileri imzalı pankartla yürüyüş yaptı. Yürüyüş ve eylemde sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması!", “Çiğli işçisi yalnız değildir!", “Birleşe birleşe kazanacağız!", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Hak verilmez alınır zafer sokak da kazanılır!" sloganlar atıldı. Dayanışma konuşmaları yapan işçiler, hep birlikte halay çektiler.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi de grevi ziyaret etti. ÖHD'li avukatlar direnişçi işçileri selamladılar. Halaylar ve sloganlar ile devam eden grev gün içinde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak ücretlerin yüksek olduğunu, belediye olarak zorlanmalarına rağmen TEFE'yi de kabul ettiklerini ancak sendikanın iyi niyete karşılık vermediğini iddia etti. Grev nedeniyle Çiğli halkına hizmet verilemediğini söyleyen Gümrükçü, şu haliyle en düşük ücretin 6 binin üzerinde olduğunu, Belediye’nin toplu sözleşmede verdiği en düşük maaşın 9 binin üzerinde, en yüksek maaşın ise 11 binin üzerinde olduğunu iddia etti.

İşçiler sosyal medyadan okudukları paylaşım üzerine "Sadaka değil toplu sözleşme!", “Gemileri yaktık geri dönüş yok!" sloganlarını attı. İşçiler Utku Gümrükçü’nün paylaşımının gerçeği ifade etmediğini belirttiler.

Grevin 3. gününde Genel-İş Sendikası 8 No’lu şube başkanı Deniz Şahin Gümüştekin Çiğli halkına seslenerek Çiğli Belediyesi işçilerine sahip çıkma çağrısı yaptı. Şahin “toplu sözleşmede haklarımızı alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz, burada olmaya devam edeceğiz” dedi. Gümüştekin, Şahin Utku Gümrükçü’nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma değinerek “yarın ayrıntılı açıklamamızı basınla paylaşacağız” dedi ve yarın tekrar alanda buluşma çağrısı yaptı.

Kızıl Bayrak / İzmir