Çiğli Belediyesi grevi bitirildi!

Çiğli Belediye grevinde 3 yıllık ve enflasyonun altında rakamlar ile satış sözleşmesi imzalanmış oldu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Nisan 2022
  • 09:55

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel AŞ'de, Genel-İş 8 No'lu Şube üyesi 836 işçiyi kapsayan grev altı gün boyunca sürdü.

Dün gece saatlerinde Genel-İş 8 No’lu Şube ile SODEMSEN arasında yapılan görüşme sonrasında yapılan açıklamada 3 yıllık toplu sözleşme maddeleri ifade edilmişti. Bu sözleşmeye itiraz eden işçiler ve sendika temsilcileri arasında gerginlik yaşandı.

Sabah saatlerinden itibaren belediye önünde işçiler toplandı. Sendika yönetimi ve temsilciler sözleşmeyi genel merkezin imzaladığını söylediler. İşçiler imzalanan sarı sözleşmesiyi kabul etmeyerek sendika yönetimine ve temsilcilere tepki gösterdi. İstifa sloganları atan işçiler, sendika yönetimine tepki gösterdi. İşçiler tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

“Madem siz kabul etmediniz 3 yıllık sözleşme dayatılırken bizim yanımıza niye gelmediniz? Bizi neden bilgilendirmediniz? Neden toplu sözleşmeyi imzaladık diye fotoğraf çektirdiniz”

Bu tepkiler üzerine temsilciler tekrar yukarı çıkarak kendi aralarında toplantı yaptı. İşçiler ise hem temsilcilerin hem sendika yönetiminin istifa etmesini istediler. Toplantı sonrası yapılan açıklamada işçilere ek protokol yapılabileceği ifade edildi. Sendika temsilcileri grevin yasal olarak bittiğini ifade etti ve belediye önünde bekleyen işçilerin bir kısmı çalışmak için kart bastı. Bir grup işçi kart basmayacaklarını ve iş başı yapmayacaklarını söylese de toplu bir karar alınamamış oldu.

İşçiler akşam saat 16.00’ya kadar temsilcilerin açıklama yapmasını bekledi. Temsilciler belediye önüne gelerek işçilere toplu sözleşmenin yapılmasını gerekçelendirdi ve kendilerini aklamaya çalıştı. Ancak işçilerin tepkilerinden kurtulamadılar. Temsilciler şunları dedi:

“Siz kartlarınızı basın, çalışmaya başlayın. Müzakere ile ek protokol yapılacak, sözleşmede bazı iyileştirmeler yaptıracağız.”

Çiğli Belediyesi’nde işçilerin iradesi kırıldı ve grev bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir