Çiğli Belediyesi’nde grev 5. gününde

Çiğli Belediyesi’nde grev 5. gününde devam ederken, Genel-İş Sendikası ile SODEMSEN arasındaki görüşme sabah saatlerinde başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Nisan 2022
  • 14:30

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel AŞ'de Genel-İş 8 No'lu Şube üyesi 836 işçiyi kapsayan grev beşinci gününde devam ediyor.

Çibel işçilerinin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikası 8 No’lu Şube ile SODEMSEN arasındaki görüşme İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılımı ile sabah saatlerinde başladı. Soyer, yapılan görüşmeden kendi işleri olduğu gerekçesi ile erken ayrıldığını ancak içerde toplantının devam ettiğini söyledi. Kendi düşüncesinin işçilerden yana olduğunu iddia eden Soyer “kararı masadaki arkadaşlar verecek” dedi.

Görüşmenin sonucunu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Genel-İş’in aktarması bekleniyor.

İşçiler görüşmenin sonucunu sloganlar ile bekliyorlar.

***

Kent A.Ş. işçileri grevdeki işçileri ziyarete etti. “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “İşgal grev direniş!”, “Birleşe birleşe kazanacağız!” sloganları ile alana gelen Kent A.Ş. işçileri coşkuyla karşılandı. Grev alanında hep beraber halaylar çekildi.

Belediye ile sendika temsilcileri arasında yapılan görüşmeye ara verdiler. Belediye ilk yıl için sözleşmeyi imzalamayı, ikinci yıl için ÜFE ve TÜFE veremeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine temsilciler ve komite işçilerle görüştü. Belediye ile görüşmeye devam etmek için içeri girecekler. İşçiler ise “taleplerimizden geri adım atmıyoruz”, “taleplerimizin arkasındayız” diyerek sloganlar ile mücadeleye devam dediler.

Daha sonra TKP desteğe gelerek dayanışma mesajı verdi. TKP adına yapılan konuşmada ülkedeki açlık ve sefalet koşullarına değinilerek Çibel işçilerinin direnişi selamlandı.

Karabağlar belediyesi (KARBEL) işçileri de sloganlarla gelerek Çibel işçileri ile dayanışma ve destek ziyaretinde bulundular. Hep birlikte atılan sloganlardan sonra bekleyişe devam edildi.

Sendika görüşmeden saat 16.00’da çıkarak bir anlaşma sağlanamadığını, greve devam edileceğini duyurdu. Genel İş Sendikası 8 No’lu şube başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “masa kalkmadı, görüşme bu akşam da olabilir yarın da olabilir… Yapılacak görüşmelerin ardından temsilciler ve grev komitesindeki arkadaşlar sizleri bilgilendirecekler” dedi.  

İşçiler "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz!", "İsyan grev direniş!", "Sadaka değil toplu sözleşme!", "Direne direne kazanacağız!", "Taleplerden geri adım yok!" sloganları ile talepler kabul edilene kadar grevi sürdürmekte kararlı olduklarını gösterdiler.

Havanın yağmurlu olması nedeniyle yarın tekrar grev alanında olmak üzere işçiler dağıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir