Milas Belediye Başkanı: Yangın termik santrale girdi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, orman yangının Kemerköy Termik Santrali’ne girdiğini duyurarak bölgedeki tahliye işlemi hakkında konuştu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Ağustos 2021
  • 00:02

Muğla'nın Milas ilçesinde yeterli müdahalelerin eksikliğiyle günlerdir devam eden ve Kemerköy Termik Santrali’ne doğru ilerleyerek bölgeyi tehdit eden yangın santrale ulaştı. Geç saatlerde sosyal medyada açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Yangının Kemerköy Termik Santrali’ne girdiğini öğrenmiş bulunuyoruz” dedi. 

Bölgedeki tehlikeye değinerek bazı mahallelerin tahliye edildiğine değinen Belediye Başkanı şu ifadeleri kullandı:

“Bu süre içerisinde kaymakamımızla yaptığımız görüşmeye göre, Muğla Valiliği tarafından alınan bir kararla Ören'in ve çevresindeki mahallelerin boşaltılmasına karar verildiğini öğrendik. Bu karar hemşerilerimizin güvenliği noktasında derhal uygulanması gereken bir karardır. Öğrendiğimize göre Ören, Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesliğen, Demirciler, Bağdamları ve Karacaağaç mahallelerimiz için bu tahliye kararı alınmış bulunmaktadır. Valilik tarafından belirlenen toplanma yerlerimiz Milas Şehir Stadyumu ve Koru Yüksel Çağlar İlkokulu'dur.

Tahliye için Kultar Alatepe ve Pinar Dereköy yol istikametleri kullanılabilir. Bunlar araçlarıyla gidecek hemşehrilerimiz içindir. Aracı olmayanlar için Ören marinada 1500 kişilik çıkarma gemisi hazır beklemektedir. Telaşa, kargaşaya, heycana gerek yok. Resmi açıklamalar hariç hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz.”

Savunma Bakanlığı’ndan gemilerle tahliye

Savunma Bakanlığı ise bölgedeki tahliye işlemine ilişkin sosyal medyada paylaşım yaptı. Yangın nedeniyle gemilerle tahliye işlemi başlatıldığı belirtilirken “Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor” denildi.