Koronavirüs tüm ülkeye yayıldı

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Hastalıktan yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 277'ye ulaşırken hastalığın tüm illere yayıldığı açıklandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Nisan 2020
  • 20:09

Koronavirüsle ilgili Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bireysel önlemler üzerine konuştu, ülkedeki son durumu paylaştı.

“Virüs çok kolay yayılıyor”, “herkes pozitifmiş gibi kendisini izole etmeli” gibi bireysel önlemler üzerine konuşan Koca test sayısını arttırmayı hedeflediklerine öne sürdü. Bununla birlikte "tüm hastalara test yapmaya gerek yok" iddiasını savundu.

AKP'li bakan Koca, açıklamasında "bu arada ülkedeki son durumu açıklamak istiyorum" diyerek koronavirüs salgınıyla ilgili son durumu paylaştı.

Bakanlığın son açıklamış olduğu verilere göre, koronavirüs hastalarının sayısı 15 bin 679’a ulaştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 277 oldu.

Ayrıca, Türkiye'de salgının tüm illere yayıldığından bahseden Fahrettin Koca, İstanbul'daki vaka sayısının 8 bin 852 olduğunu belirterek illerdeki vaka sayılarına dair şöyle konuştu:

"Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. Sebep, İtalya bunun benzerini yaptı, bir bölgeden bütün İtalya’ya virüs yayıldı. Ama dün itibariyle 1 ilimizde görülmemişti. O ilimizde de dün itibariyle görülen 2 vakamız oldu. Bütün illerimizde artık bu virüsün olduğunu biliyoruz. O nedenle açıklamakta bir sakınca olmadığını düşünüyoruz. Daha çok vaka görülen yer İstanbul. İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor 853 vaka. Onu 712 vakayla Ankara, 584 vakayla Konya, 410 vakayla Kocaeli izliyor."

Hayatını kaybedenlerin 39 ilden olduğunu belirten Koca, ilk 10 ili İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Zonguldak, Trabzon, Balıkesir ve Sakarya olarak sıraladı.

Sağlık emekçilerinin durumuyla ilgili de bilgi paylaşan bakan Koca, şu ana kadar 601 çalışana koronavirüs bulaştığını tespit ettiklerini söyledi.

İLİŞKİLİ HABERLER