İstanbul için sokağa çıkma yasağı gündemde

Bilim Kurulu’nun işaret ettiği “riskli hafta” (nisan ayının ilk haftası) içerisinde salgının seyrine göre İstanbul’da da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği belirtiliyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Nisan 2020
  • 11:38

Koronavirüs salgını hızla yayılırken, AKP iktidarı gerekli önlemleri almak konusunda hala ayak diriyor. Fabrikalar hiçbir şey yokmuş gibi üretime devam ediyor, üretimin durdurulduğu iş yerlerinde ise işçi ve emekçiler adeta kaderine terk ediliyor.

Öte yandan, yerel bazda karantina önlemlerinin alınmaya başlandığı haberleri de basına yansıyor. Son 24 saat içerisinde karantina kararları alınan il sayısının 24’e belde, köy, mezra ve mahalle sayısının ise 63’e yükseldiği belirtiliyor.

Giriş ve çıkışların durdurulduğu belde, köy, mezra ve mahallenin yer aldığı şehirler ise şunlar: Malatya, Bartın, Çorum, Bitlis, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Kütahya, Gümüşhane, Çankırı, Çanakkale, Giresun, Yozgat, Kars, Sivas, Artvin, Konya, Samsun, Rize, Trabzon, Zonguldak, Van, Muş ve Ordu.

İstanbul’da sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir

Öte yandan İstanbul için de yakın zaman içerisinde karantina kararı alınabileceği ve sokağa çıkma yasağı ilan edileceği söyleniyor.

AKP iktidarının salgın politikasını birinci elden temsil eden Bilim Kurulu, son yaptığı açıklamalarda salgının yayılması noktasında “nisanın ilk haftasına” dikkat çekmiş, sosyal izolasyon konusunda ek önlemler alınmasının gündeme getirilebileceğini ifade etmişti.

Hürriyet gazetesinde yer alan bir habere göre, Bilim Kurulu’nun işaret ettiği “riskli hafta” içerisinde salgının seyri üzerinden İstanbul’da da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği belirtiliyor. Kritik bir haftalık süreçte salgının yayılma hızına bakılarak Bilim Sağlık Kurulu’ndan gelecek rapor ve öneriler doğrultusunda yasağın gündeme alınabileceği söyleniyor.