İstanbul polisi özel tıp merkezlerini geziyor

İstanbul’da özel tıp merkezlerini gezen polisler yatak ve personel sayılarını kayıt altına alıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Nisan 2020
  • 15:26

İstanbul polisi koronavirüs vakasının çok olduğunu, salgının daha da ağırlaşacağını öne sürerek özel tıp merkezlerini dolaşıyor, yatak ve personel sayıları kayıt altına alınıyor.

Öte yandan, hastalık belirtisi olanlara genel olarak test yapılmaması nedeniyle koronavirüsten şüphelenen hastaların parayla test yaptırmak istedikleri özel tıp merkezlerinde, sağlık çalışanları da koruyucu malzeme yoksun.

İstanbul’da özel tıp merkezinde çalışan bir Kızıl Bayrak okuru yaşadıklarını aktardı. Sağlık bakanı ve AKP şefi Tayyip Erdoğan’ın her şey yolunda görüntüsü vermesine rağmen, işyerinde durumun tam tersi olduğunu aktaran sağlık çalışanı, “Emniyet küçük tıp merkezlerini gezip yatak sayılarını alıyor ve vakanın çok olduğunu, daha da artacağını ve yatak sayısı yetersiz olduğu için tıp merkezlerindeki yatakları alacaklarını belirtiyor, yatak ve personel bilgisini alıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Temas halinde olduğumuz yakınımız karantinada bize test yapmıyorlar”

Hastaneye yapılan başvurulara da değinen emekçi şunları anlattı:

“Çalıştığımız tıp merkezine insanlar sürekli gelip ‘Ailemizde koronavirüs bulaşanlar var biz temas halindeydik ve o kişiler hastanede karantinadalar ama bize test yapmıyorlar. Parasını verelim siz yapın’ diyorlar. Her şeyin yolunda olduğunu ve bu süreci çok iyi yönettiğini söyleyenler her zamanki gibi yalan söylüyorlar.

“Küçücük bir tıp merkezi böyleyse...”

“Hastanede çalışmamıza rağmen eldiven olmadığı için ve elimizdeki eldivenler tükenmesin diye çoğu hastaya eldivensiz dokunmak zorunda kalıyorum ve her seferinde elimi yıkamaktan, dezenfektan sıkmaktan ellerimin üstleri yara oldu. Küçücük bir tıp merkezinde durum bu ise yüzlerce yataklı hastanelerde nedir bilemiyorum. Malzeme yok, maskelerimizi, koruyucu ekipmanı kendimiz temin etmek zorundayız. Sağlık çalışanları için özel-devlet ayrımı gözetmeden ekipman desteği sağlanmalı. Koruyucu kıyafetler bir an önce tedarik edilmeli. Vakaların biraz daha artması, sağlık sisteminin çökmesi demektir.

Yarın çok geç olmadan bugün en kötü tablo düşünülerek tedbir alınmalı. Özel hastaneler gerçek anlamı ile pandemi hastanesi ilan edilmeli ve şüpheli herkese test yapılmalıdır.”