Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “Saptanan asgari ücret işçi sınıfına kavga çağrısıdır!” başlığıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Aralık 2021
  • 18:09

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı, geçtiğimiz hafta son bulan asgari ücret tespit komisyonu tiyatrosu kapak yazısıyla yayımlandı.

“Saptanan asgari ücret işçi sınıfına kavga çağrısıdır!” manşetiyle yayınlanan gazetenin ilk sayfalarında, asgari ücret gündeminin yanı sıra ekonomik kriz, MESS TİS süreci, “Geçinemiyoruz” eylemleri yer alıyor.

“Saptanan asgari ücret işçi sınıfına kavga çağrısıdır!” başlıklı kapak yazısı, sınıfın insanca yaşamaya yeten ücret talebinin yakıcılığına dikkat çekerken, bunu elde etmek için şu vurguyla son buluyor:

“O halde yapılması gereken, bu tabloyu değiştirmek için harekete geçmektir. Bunun yolu ise, sermaye düzeninin bu açık kavga davetini kabul ederek, başta insanca yaşamaya yeten asgari ücret talebi olmak üzere en temel talepler etrafına kenetlenerek fabrika fabrika örgütlenmekten, sömürü düzenine karşı birleşik ve kitlesel bir direniş ortaya koymaktan geçmektedir.”

“Kürt hareketi tarihinde bir dönüm noktası”

Gazetenin orta sayfasında, Kürt hareketinin tarihinde bir dönüm noktası olan Dr. Şivan ve yoldaşlarının mücadelesiyle ilgili Baki Duman imzalı yazı dizisine devam ediliyor. Bu sayıda yayımlanan “Kürt hareketinde bir dönüm noktası” başlıklı yeni yazıda, “Türkiye’deki Kürt hareketinin, 1960’lardan itibaren, biri TİP ve FKF/Dev- Genç’te somutlanan Türkiye solu, diğeri ise Güney Kürdistan’daki Barzani hareketinde ifadesini bulan Kürt milliyetçiliğinin etkisinde şekillenen KDP olmak üzere iki kaynaktan beslendiği tezinin ciddi eksiklikler içerdiği” üzerinde duruluyor. Yazıda, Dr. Şivan’ın başını çektiği genç devrimciler grubunun Kürt hareketi içerisinde enternasyonalist bir anlayış ve devrimci bir yaklaşımla daha henüz 1962 yılındaki çıkışları değerlendiriliyor.

***

Yeni sayıdan öne çıkan diğer yazılardan bazıları şöyle:

-Asgari ücret defteri burada kapanmadı... - Fikri Tomurcuk

-Asgari ücret ve DİSK

-Erdoğan’dan emekçilere “sabır” çağrısı!

-AKP destekçisi kapitalistler “istikrar” istiyor

-Sağlık hakkı için mücadeleye!

-MESS dayatmaları kabul edilemez! Hakkımız olanı almak için inisiyatif al!

-MİB MYK Aralık 2021 Toplantısı Sonuç Metni

-Alman sermayesinin “yeşil yüzü” Yeşiller

-Çin-Amerika çatışması ve olimpiyatlar

-“Asrın lideri” Körfez şeyhlerinin eteklerinde dolaşıyor - E. Bahri

-Devrimci tutsaklarla eylemli dayanışmayı yükseltelim!

-19 Aralık Katliamı ve Direnişi 21. yılında…

-DLB: Gelecek seçim sandıklarına sığmaz!

-Dinsel gericiliğe ve gericilik yuvalarına karşı mücadeleye!

Gazetenin yeni sayısına buradan erişebilirsiniz…