Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Sınıfsal müdahale ve sınıf mücadelesi” başlıklı kapak yazısıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Kasım 2021
  • 18:03

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı. “Sınıfsal müdahale ve sınıf mücadelesi” başlıklı kapak yazısında, ülkedeki gidişat ele alınırken kapitalist düzenin çözümsüz bıraktığı, AKP-MHP iktidarının derinleştirdiği sorunlara değinildi. 

Düzen cephesine seçim atmosferinin hakim kılındığından söz edilen yazıda, bunun doğallığının altı çizildikten sonra “Tam da böylesi koşullarda, reformist çizgide de olsa emek, sınıf vb. mücadelesi vermek iddiasında olanların dikkatleri seçimlere odaklaması akıl alır gibi değildir” denildi.

Gerici-faşist iktidarın alaşağı edilmesi veya mafyatik düzenin değişmesinin bile sınıf ve emekçi kitlelerin fiili-meşru mücadeleye çekilmesiyle mümkün olacağı vurgulanan yazı, şu ifadelerle son buldu:

“Reformist solun bir kesimi ve sendikal bürokrasi tarafından utanç verici bir suskunlukla karşılansa da ileri kesimlerde heyecan yaratan İstanbul İşçi-Emekçi Mitingi süreci, sınıfsal müdahalenin ve sınıf eksenli mücadelenin güç ve olanaklarının küçümsenmeyecek düzeyde olduğunu gösteriyor. Geriye bu güç ve olanakların, mevzi direnişlerle daha etkili bir dayanışmanın yanı sıra, başta asgari ücret ve metal TİS’leri olmak üzere sınıfın acil gündemlerine ve toplumsal-siyasal sorunlara etkili bir müdahale için seferber olması kalıyor.”

Gazetenin orta sayfasında ise, H. Fırat’ın Tarihsel TKP’nin 100. yıl dönümü vesilesiyle kaleme aldığı yazıların bir yenisi yer alıyor. www.tkip.org’da yayımlanan “Cumhuriyetçi hurafe ve işçi sınıfı” başlıklı yazıya burayı tıklayarak da ulaşılabilir.

Gazetede yer alan yazılardan diğer bazı başlıklar şöyle:

- 2022 Bütçesi: Kaynaklar savaşa, faize, yandaş sermayeye, din bezirganlarına…

- Sermayeye hizmet, emekçilere riyakarlık!

- Mafyatik iktidara ve çürüyen düzene karşı mücadeleye!

- Eli kanlı çetecilere tahliye, hasta tutsaklara Nazi kampı

- MİB MYK: Birliğini kur, inisiyatif al, harekete geç!

- Düzenin açmazları ve işçi sınıfının birliği

- Birleşik mücadele ihtiyacı ve İşçi-Emekçi Mitingi

- Emperyalist haydutların demokrasi zirvesi

- “Kapitalizm gezegeni ve insanlığı öldürüyor!”

- İEKK: Hayatlarımızdan, haklarımızdan, geleceğimizden vazgeçmiyoruz!

- Eğitim hakkı aleni bir şekilde gasp ediliyor

Gazeteye burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz...