Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “Açmazlar, arayışlar ve ittifak tartışmaları” başlıklı kapak yazısıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Ekim 2021
  • 21:05

Kızıl Bayrak’ın dijital sayısının yenisi yayımlandı. “Açmazlar, arayışlar ve ittifak tartışmaları” başlıklı kapak yazısı düzen cephesindeki siyasal gelişmeleri, saflaşmaları ve sol güçlerin arayışlarını ele alıyor.

“İttifak” tartışmalarının farklı noktalarının değerlendirildiği yazıda düzen cephesi ve sol içi güç birliği tartışmalarının büyük oranda seçim hesapları üzerinden şekillendiğine işaret edildi. Bu noktada “işçi sınıfı eksenli sosyal mücadeleleri büyütme sorumluluğuna” dikkat çekilen yazı şu vurguyla noktalanıyor:

“...İşçi  sınıf  eksenli  mücadelenin ilerletilmesi demek; devrimci, ilerici ve sol güçlerin sağlıklı ve sağlam bir temel üzerinden birleşik mücadele zeminlerinin de oluşması anlamına gelecektir. Bu başarıldığı oranda ezilen, sömürülen ve baskı altında tutulan farklı toplumsal kesimlerin ve mücadele dinamiklerinin yüzünü dönebileceği odak yaratma sorunu da aşılmaya başlanacaktır.”

Gazetenin yeni sayısında; ittifak tartışmalarının yanı sıra güncel konulardan düzenin çürümesi, yolsuzluklar ve Pandora Belgeleri, AKP-MHP rejiminin tehditleri ve “siyasi cinayetler”, Paris İklim Anlaşması’nın kabul edilmesi başlıkları üzerine yazılar bulunuyor. Sınıf kategorisinde ise işçi-emekçi direnişleri, 24 Ekim Kartal Mitingi hazırlıkları ve MESS TİS süreci öne çıkan başlıkları oluşturuyor. Emperyalist hegemonya mücadeleleri, kapitalizmin küresel krizi gibi temel konular güncel somut gelişmelerini ele alan yazılar ise dünya sayfalarında yer alıyor.

Orta sayfada, 50. ölüm yılı dolayısıyla anılan Dr. Hikmet Kıvılcımlı üzerine yazıların bir yenisine yer verildi. Orta sayfa, Kıvılcımlı’nın 1929-33 yılları arasında Elâzığ zindanında kaleme aldığı dokuz kitaplık ünlü Yol serisinin ilk kitabını oluşturan Genel Düşünceler’in Sunuş’una ayrıldı.

Gazetede yer alan yazılardan bazı başlıklar şöyle:

-Rejim ölümü gösterip “AKP’ye razı” etmek istiyor

-Kokuşmuş düzenden çıkış yolu devrimci alternatiftir

-Yalanın, yolsuzluğun, zorbalığın bini bir para!

-Paris İklim Anlaşması: Asıl marifet yükümlülüklerini yerine getirebilmektir!

-MİB: Krizin faturasını ödemeyelim, TİS taleplerimiz için mücadele edelim!

-Alba direnişlerinden açıklama: Artık kol kırılıp yen içinde kalmasın!

-ABD emperyalizmi Asya-Pasifik’te gerilimi körüklüyor

-Irak’ta seçim sonuçları ve derinleşen siyasal kriz tablosu

-Avusturya’da Başbakanı istifaya götüren süreç

-Avrupa’da kriz manzaraları

-“Hayber Fatihleri” ve Güney Kafkasya’da büyüyen çatışma dinamikleri

-Thomas Sankara cinayetinden 34 yıl sonra ilk duruşma

-“Akademik Yıl Açılış Töreni” ve çürüyen eğitim politikaları

Gazetenin yeni sayısına buradan ulaşabilirsiniz...