Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak'ın dijital yayınının yeni sayısı "Gerici-faşist rejimi bekleyen zor günler" şiarıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2021
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı. “Gerici-faşist rejimi bekleyen zor günler”  başlıklı kapak yazısında, AKP-MHP iktidarının zorlu bir döneme girdiği belirtiliyor. “Gerici-faşist iktidarın kendiliğinden dağılıp çözülmesini beklemek ya da seçim hayallerinin peşinden koşmamak" gerektiğinin altı çizilen kapak yazısında şu vurgular yapılıyor:

“Gerici-faşist iktidar bloğu hem dışarıda hem de içeride 19 yıllık tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyor. Tablo böyleyken yapılması gereken şey gerici-faşist iktidarın kendiliğinden dağılıp çözülmesini beklemek değildir. Ya da seçim hayallerinin peşinde koşmak da olamaz…”

Gazetenin orta sayfası ise Hikmet Kıvılcımlı’nın ölümünün 50. yılında Garbis Altınoğlu’nun “Dr. Hikmet Kıvılcımlı üzerine” başlıklı çalışmasının ilk bölümüne şu vurgularla yer verildi:

 “11 Ekim 1971'de yitirdiğimiz Dr. Hikmet Kıvılcımlı'yı ölümünün 50. Yılı ve 14 Ekim 2019'da yitirdiğimiz Garbis Altınoğlu'nu ölümünün ikinci yılında saygıyla anıyoruz. Garbis Altınoğlu'nun "Hikmet Kıvılcımlı'nın Saptamaları Işığında Osmanlı ve Türkiye Tarihine Bakışlar" çalışmasının Giriş bölümünü bu vesileyle iki parça halinde sunuyoruz…”

“Emeğimiz ve özgürlüğümüz için İşçi Emekçi Mitingi” çağrısının arka kapakta yer aldığı gazetede gazetede öne çıkan bazı yazılar şöyle:

-Kürt sorununda burjuva liberal çözüm

-İdlib’de çatışmalı süreç yeniden başladı

-Erdoğan- Putin görüşmesi ve bir çaresizlik hali

-Dinsel gericiliğe eğitim alanında yeni kurumsallaşma olanakları

-Kapitalizmin yarattığı konut sorunu derinleşiyor

-BDSP: Miting, direnişçi işçilerin kürsüsü olacak

-Aşı olmak bir haktır, toplum sağlığı için gerekli ve vazgeçilmezdir!

-Emperyalistlerin Afganistan hezimeti sonrası iç kavgaları

-Barınma sorunu üzerine

-Liselerde eğitim ve salgın ile görüşler

Gazetenin yeni sayısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…