Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Eylül 2021
  • 15:38

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı. “Üniversiteler açılırken… Gençlik hareketi, olanaklar, sorumluluklar” başlıklı kapak yazısında, bir buçuk yıl aradan sonra üniversitelerin çok yönlü sorunlar eşliğinde açıldığı belirtiliyor. Bu sorunların üniversite gençliği içerisinde öfke biriktirdiğine, gençlik hareketi açısından ise mücadele potansiyellerinin geliştiğine işaret edilen kapak yazısında şu vurgular yapılıyor:

“Eğitim alanında yaşanan gelişmeler ve üniversite gençliği içerisinde giderek olgunlaşan mücadele potansiyelleri sınıf devrimcilerinin ve devrimci gençlik örgütünün omuzlarına da bir dizi sorumluluk yüklüyor. Söz konusu sorumlulukların başında ise üniversite gençliği içerisinde öne çıkan mücadele dinamikleriyle bağ kurmak yer alıyor.”

Gazetenin orta sayfası ise Türkiye devrimci hareketinin 50 yıllık çınarı, Ekim ve TKİP’nin kurucu kadrolarından Teslim Demir’e (Sinan) ayrıldı. Orta sayfada Baki Duman’ın önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan “Sinan ve Dersim / Bir Dönemin Tanıklığı” başlıklı hacimli kitabının başlangıç bölümü yer alıyor. Orta sayfanın devamında ise Teslim Demir’in kaleme aldığı “EKİM: Yeni bir çizgi, yeni bir kültür, yeni bir gelenek!” başlıklı yazı bulunuyor.

Gençliğin yaşadığı çeşitli sorunların işlendiği, sınıf hareketi cephesinde yaşanan gelişmelerin ele alındığı, Türkiye ve dünyadaki siyasal gelişmelerin değerlendirildiği gazetede öne çıkan bazı yazılar şöyle:

-Üniversiteli gençliğe dair yalanlar ve rakamlarla gerçekler

-Bu çürümüş düzeni dünyamızda barındırmayacağız!

-“Barınamayanlar”a karşı yalanlar ve ikiyüzlü açıklamalar

-Milli Eğitim Bakanı: Yüz yüze eğitim için önlemler almak yerine boş vaazlar veriyor 

-Gerici-faşist iktidar sona yaklaştıkça saldırganlaşıyor

-İki eğilim ve sosyalizm

-Sosyal medya saldırısı Meclis’te

-“Hapishanelerdeki sorunlar her kesimi ilgilendiriyor”

-Emperyalist haydutların saldırganlıkta yeni adımı: AUKUS paktı

-Guterres’in “çıkmaz sokağı” ve Che’nin sosyalizm çağrısı

-“MED9 Zirvesi” ve Türkiye

-Hayatı havalandıran* Abdal

Gazetenin yeni sayısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…