Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “Düzenin açmazları ve devrimci hazırlık!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Eylül 2021
  • 19:35

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı. “Düzenin açmazları ve devrimci hazırlık!” başlıklı kapak yazısında Türkiye kapitalizminin çok yönlü krizi, düzenin dümenini tutan AKP-MHP koalisyonunun açmazları, düzen muhalefetinin alternatif üretmekteki acizliği ele alınıyor. İşçi-emekçiler ve toplumsal mücadele güçlerine düşen sorumluluğa işaret edilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“İşçiler, emekçiler ve tüm toplumsal mücadele dinamiklerinin; gerici faşist rejimin kendiliğinden çözülüp dağılacağı hayallerine kapılmaması, seçim aldatmacasına kanmaması ve yarının patlak verecek toplumsal mücadelelerine bugünden hazırlanabilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, tüm ilerici ve devrimci güçlerin önünde bu boş beklentilerle mücadele etme, büyüyen tepki ve hoşnutsuzluğu harekete geçirme, direniş odaklarını yaygınlaştırma, tüm güç ve olanakları birleştirerek devrimci mücadele mevzilerini büyütme sorumluluğu durmaktadır.”

Gazetenin orta sayfasında ise Tarihsel TKP’nin kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla, partinin programından bugün hala önemini koruyan temel “İlke ve Esaslar” bölümü ile “Hükümet Biçimi”, “Ulus ve Din” ve “Ekonomik Tedbirler” bölümleri yer aldı.

Rejimin çürümüşlüğünün yeni örnekleri, sefalete yol açan “ekonomik büyüme”, MESS Grup TİS süreci başlıklarında yazıların yer aldığı gazeteden öne çıkan bazı yazılar şöyle:

-Çürüme ve kokuşmada yeni düzey!

-Rekor büyüme balonu... Asıl büyüyen sömürü ve yoksulluk! - Fikri Tomurcuk

-Kaygıların gölgesinde okullar açıldı

-Metal İşçileri Birliği anket değerlendirmesi: “Kazanana kadar grev!”

-Metal sektörü Grup Toplu İş Sözleşmesi taslaklarında kadın işçilerin adı yok!

-Alba direnişçileri: Mücadeleci bir çizgi için sendikamızı yeniden inşa edelim!

-Engels ve oportünizme karşı mücadele - A. Eren

-Bağdat Konferansı ve çatışan çıkarlar! - A. Engin Yılmaz

-11 Eylül’ün 20. Yılı... Hegemonya krizi, emperyalist saldırganlık ve savaşlar - G. Umut

-“Her ile bir üniversite” projesi çöktü!

Gazeteye burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz…