Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı "Kapitalizm savaş demektir! Çözüm devrimde, barış sosyalizmde!" şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Eylül 2021
  • 15:00

Kızıl Bayrak’ın dijital yayını devam ediyor. Gazetenin yeni sayısı “Kapitalizm savaş demektir! Çözüm devrimde, barış sosyalizmde!” başlıklı kapak yazısıyla yayımlandı.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün geride kaldığı ve emekçilerin sokaklarda savaşsız bir dünya özlemini dile getirdiği hatırlatılan yazıda, savaşların kaynağına dair “İnsanlığı ve dünyamızı giderek daha çok tehdit eden emperyalist savaş ve saldırganlığın gerisinde ise, emperyalist-kapitalist sistemi pençesine alan çok yönlü bunalımlar yer almaktadır” denildi. Emperyalist hegemonya mücadelesinin küresel bunalımla birlikte derinleştiğine değinilen yazıda son 30 yılın olaylarının, sistemin bunalımlar ve savaşlar döneminde olduğunu gösterdiği ifade edildi. “Bunalımlar ve savaşlarla belirlenen tarihsel dönemin bir diğer temel gerçeği ise, alttan alta mayalanan sınıf-kitle hareketleri ve halk isyanlarıdır” ifadeleri kullanılan yazıda, şu değerlendirme yapıldı:

“Emperyalist haydutlara karşı artan haklı-meşru öfke ve yıkıcı savaşlar karşısında öne çıkan barış özlemi, henüz kendini kapitalist sistemi hedef alan devrimci bir mücadele üzerinden ortaya koyabilmiş değil.”

Emperyalistlerin halkların barış özlemini istismar ettiği, ilerici-sol güçlerin de barış sorununa tutarlı bir anti-kapitalist, anti-emperyalist tutum geliştiremediği vurgulanan yazıda, ortaya koyulması gereken tutuma dikkat çekildi.

Gazetenin orta sayfasında, “Sosyalizm, sınıf partisi ve din” başlığı altında V. İ. Lenin’in din sorunu üzerine önemli iki makalesine yer verildi.

Afganistan’daki gelişmeler, emperyalist güçler arasındaki hegemonya mücadelesi ve AKP-MHP iktidarının şeriatçı Taliban yönetimiyle kurduğu ilişkiler, göçmen/mülteci sorunu üzerinden kışkırtılan ırkçılık ve düzen muhalefetinin rolü üzerine yazıların yer aldığı yeni sayıda, saray rejiminin baskı ve devlet terörünü tırmandırmaya dönük güncel adımları da işleniyor.

Sınıf cephesinde Alba direnişçileriyle röportaj, kamudaki toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci değerlendirmesinin yer aldığı gazetede MESS Grup TİS sürecinde sendikaların öne sürdüğü taslaklarla ilgili Metal İşçileri Birliği’nin açıklamaları bulunuyor.

Gazeteden öne çıkan bazı yazı başlıkları şöyle:

- Hudutlar, “namus” ve riyakarlık...

- Taliban’a destek Kürt halkına düşmanlık! - E. Bahri

- Yolun sonuna doğru sindirme politikalarında tam gaz

- Sosyal medyaya saldırı hazırlığı

- Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Etkinlikleri ve gösterdikleri

- Kamu toplu sözleşmesinde orta oyunu - Fikri Tomurcuk

- MİB: Hakkımız olanı almak için kolları sıvayalım!

- MİB: Aynı tas, aynı hamam!

- “Alba’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!”

- ABD ve NATO’nun Çin ve Rusya korkusu

- Rusya-Çin Antlaşması: Küresel siyasette yeni bir adım

- Av. Roland Meister: “Alman emperyalizmi ile faşist Erdoğan rejimi arasında yakın işbirliği var”

- Afganistan yıkımının baş sorumlusu! - A. Vedat Ceylan

- Rektörlük seçimlerine dair: Ne Melih ne Naci!

- Lübnan’da ABD’nin ekonomik kuşatmasını yaran hamle…

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz…