"Çıkış toplumsal mücadeleyi büyütmekte!" şiarıyla yayımlanan yeni sayının kapak yazısında, katliam boyutlarına ulaşan çevresel yıkım, tırmandırılan ırkçı-faşist saldırılar, sonu gelmeyen kadın cinayetleri ve tırmanışa geçen pandemi süreci ele alınıyor. Tüm bu sorunların temelinde kapitalist sistemin yapısal çelişkilerinin yer aldığı vurgulanıyor. Yazıda, bütünlüğü içerisinde bu sorunların toplumsal yaşamda yarattığı derin yıkımlara işaret edilerek toplumsal mücadeleyi büyütme çağrısı yapılıyor:
“İşçi ve emekçilere cehennem koşullarını dayatan, ırkçı-faşist saldırıların ve kadın cinayetlerinin önünü sonuna kadar açan, çevresel yıkımı görülmemiş boyutlara taşıyan sermaye düzeninden ve gerici-faşist iktidar bloğundan hesap sormanın, kaos ve belirsizliklerle örülü koşullardan kurtulmanın yolu, merkezinde işçi sınıfının durduğu, birleşik-kitlesel ve devrimci temellere dayalı toplumsal mücadeleyi büyütmekten geçmektedir.”
Gazetenin orta sayfası ise Karl Liebnecht’in 150. doğum gününe ayrıldı. 150. doğum günü vesilesiyle gazetenin orta sayfasında Liebnecht’in kalme aldığı “Yeni yöntem (demokrasi sorunu ve revizyonizm)” başlıklı yazı yer alıyor. Demokrasi sorunu ve devlet konusunda revizyonist yaklaşımların eleştirildiği yazıda şu ifadelere yer veriliyor:
“Teorik olarak, bir devlet yapısı iktisadî örgütlenmenin bir sonucu, özel bir anlatımından başka bir şey değil se bile, Kampfmeyer’in yaptığı gibi, bu yapının iktisadî ve toplumsal güç ilişkilerindeki değişime bağlı olarak gerçekte “son derece dönüşebilir” olduğunu ileri sürmek her günkü deneye ve tarihe ters düşmektir. Bu revizyonistlerimizin tarzında hayalci bir yanlışlık olacaktır gene. Jaures’in “barışçıl” ve “aşamalı” yönteme, bunun dışında hiçbir kurtuluş olamayacakmış gibi gelecek ölçüde nasıl bu denli körü körüne inandığını görmek gerçekten anlaşılmazdır.”
Gazetede öne çıkan bazı yazılar şöyle:
- Sermayenin kokuşmuş saray rejimi ve sonrası
- Yangınlar, devlet, şovenizm ve çıkış
- Kapitalizm pazarında yok yok!
- Doğanın yağmalanması, rant ve yangınlar
- Rejimin baskı ve yalanlarına karşı gerçeğin peşini bırakmamak!
- Engels anmasına tahammülsüzlük ve polis zorbalığı üzerine
- Siyasal hak ve özgürlüklerimizi kararlılıkla savunacağız!
- Taliban’ın yükselişi ve Orta Asya’da “alarm”
- Aşı karşıtlığı mı, düzene duyulan güvensizlik mi?
- Rejimin eğitim politikalarında değişen bir şey yok
Gazetenin yeni sayısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...