Kayyım saldırılarına karşı eylemler 28. gününde

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına karşı başlayan eylemler bugün de devam etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Eylül 2019
  • 18:50

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına karşı eylemler bugün de devam etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısındaki Lise Caddesi’ndeki eylem 28. gününde devam etti.

Koşuyolu Parkı’nda toplanarak eylem alanına yürüyüş yapmak isteyen HDP’liler ise polis engeliyle karşılaştı. Yapılan görüşmeler sonucu kitle sessiz şekilde yürüyerek nöbet alanına ulaştı.

Eyleme Alevi kurumlarının yöneticileri de katılırken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman yaptığı konuşmada

Burada konuşan PSAKD Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman, Alevi örgütleri olarak kayyım saldırısına karşı olduklarını belirterek “Bu sadece Kürt halkına yapılan bir darbe değildir. Türkiye’de yaşayan tüm muhaliflere karşı yapılmış bir şeydir” dedi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eyüp Şube Eş Başkanı Nergiz Güzel de yetki gaspının sona ermesini ve eşbaşkanların görevlerine iade edilmesini istedi.

Pir Aziz Güler’in okuduğu duanın ardında nöbete katılanlara aşure dağıtıldı.

Burada yapılan konuşmalarda kayyım saldırısının sona ermesi, Diyarbakır HDP binası önündeki annelerin duygularının AKP tarafından istismar edilmesi teşhir edildi. Konuşmaların ardından 10 dakikalık oturma eyleminin ardından nöbet bugünlük sonlandırıldı.

Kayyum idaresi değil halk iradesi”

Van’da ise HDP İpekyolu ilçe binası önünde yapılan açıklamada “Kayyum idaresi değil halk iradesi” pankartı açıldı.

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş burada yaptığı açıklamada Diyarbakır HDP önündeki annelerin eylemine değinerek HDP olarak Mecliste komisyon kurularak gereğinin yerine getirilmesini hep birlikte istedik. Cumhurbaşkanı ne dedi ‘Biz bu meselenin HDP tarafından meclise getirilmesini kabul etmeyeceğiz’ dedi. Peki nasıl çözeceksiniz. Siz sokağa insanları getirip karşı karşıya getirmekle mi sorunu çözeceksiniz. Cumartesi Anneleri’nin hesap sorma hakları yok mudur? Bütün bu annelerin sorunlarını çözecek bir yöntemi birlikte bulmaya çalışıyoruz. Buna niye yoksunuz?” dedi.

Ayrıca AKP tarafından organize edilen yürüyüşlere memurların götürülmesini de teşhir eden Özgüneş Biz kayyumu gönderene kadar ısrarlıyız. Biz bu kayyumu Ankara'ya teslim edene kadar, halk iradesi tekrar yerini alana ve bu halka hizmet edene kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.