İzmir’de sağlık emekçileri eylemde

İzmir’de sağlık emekçileri 14 Mart vesilesi ile anma gerçekleştirdi ve katledilen sağlık emekçileri için denize karanfil bıraktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Mart 2022
  • 19:35

İzmir'de sağlık emekçileri 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Konak Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.30’da katledilen sağlık emekçileri için basın açıklaması yaptı ve denize karanfil bıraktı.

Sağlık emekçileri Türkiye genelinde çalışma koşulları ve hakları için 14-15 Martta greve çıkarak ölmek istemiyoruz yaşamak ve yaşatmak istiyoruz diyerek hastanelerde eylem gerçekleştirerek Tıp Bayramı’nda  bir kez de daha taleplerini dile getirerek yaşamak ve yaşatmak istiyoruz diyerek iktidarın sağlık politikalarını eleştirdiler.

Öğleden sonra Cumhuriyet Meydanı’nda önce basın açıklaması yapıldı ardından denize karanfil bırakıldı. Basın açıklamasına geçilmeden önce hayatını kaybeden sağlık çalışanları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. SES Şube Başbakanı Erkan Batmaz şunları ifade etti:

“Katledilen ve kaybettiğimiz sağlık emekçilerinin mücadelesi, mücadelemize ışık tutmaya devam ediyor. Bugün görevi başında katledilen ve kaybettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet emekçisi arkadaşlarımızı anmak için buradayız. 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Doktor Mehmet Emin AYHAN nezdinde sendikal mücadele tarihimizde ve görevi sırasında katledilen ve kaybettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet emekçisi arkadaşlarımızı her yıl olduğu gibi bu yılda 24. kez denize karanfil bırakarak ve şiirlerle saygıyla anıyoruz. Faili meçhullerin, şiddetin ve katliamların son bulması için…”

Anmanın devamında yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yaşamdan ve yaşatmaktan yana olan biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bu ülkede daha fazla ölüm, daha fazla yaralanma, kan ve gözyaşı istemiyoruz. Bir kez daha bu sorunun önlenebilir bir sorun olduğunun altını çizerek bu soruna sessiz kalmadığımızı ve kalmayacağımızı ilan ediyor ve şiddetin son bulmasını istiyoruz. Tüm sağlık sistemindeki yanlışları söylemeye, sağlık emekçilerinin sorunlarını, taleplerimizi söylemeye devam edeceğiz”

Sağlık emekçileri 16 Mart'ta da greve devam edeceklerini duyurdu ve Çarşamba günü ise saat 12.30 Konak’da İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

Kızıl Bayrak / İzmir