"Covid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü"

Sağlık emekçileri pandemide yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını "Sevgi, saygı ve minnetle" anma etkinliği gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Nisan 2022
  • 13:55

Sağlık emekçileri pandemide yaşamını yitiren sağlık emekçilerini andı. Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi önünde anma etkinliği yapan sağlık emekçileri yaşamını yitiren hekimleri fotoğrafları ile karanfiller taşıdı.

Anmaya yaşamını yitiren hekimlerin aileleri de katıldı. Saygı duruşunun ardından ilk sözü alan Dr. Tufan Tükek özellikle pandeminin ilk yılında çok sayıda sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Ardından Prof. Dr. Bülent Saka söz alarak 1 Nisan’da yaşamını yitiren Cemil Taşcıoğlu’nun çok değerli bir hekim olduğunu anlattığı konuşmasında tüm sağlık çalışanlarını andı. Ardından basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rukiye Eker şunları ifade etti:

“Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin daha da fazlasını pandemi döneminde gösteren, pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, Covid-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettiğimiz 1 Nisan günü  TTB 72. Kongresi’nde alınan karar ile ‘Covid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’ olarak belirlenmiştir. Bu gün aynı zamanda, bütün salgınlarda olduğu gibi COVID-19 pandemisinde de ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel bütün tedbirlerin bilimin ve aklın ışığında alınması, kuralların büyük bir ciddiyetle ve tavizsiz biçimde uygulanması gerektiğini hatırlatma günüdür.”

Türkiye’de Covid 19 nedeniyle 550’in üzerinde sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini hatırlatan Eker şu şekilde devam etti:

“Sağlık çalışanlarını, hekimleri koruyamayan bir “salgınla mücadele politikası” toplumu da koruyamaz, nitekim koruyamamıştır. Gerçek verilerden çok uzak olduğunu belirttiğimiz resmî rakamlarla dahi Türkiye’de bu güne dek hastalanan yurttaşlarımızın sayısı 15 milyona, kaybettiğimiz yurttaşlarımız ise 100 bine yaklaşmıştır.”

Kızıl Bayrak / İstanbul