Sağlık örgütleri yarın iş bırakıyor

Sağlık örgütleri, Meclis Genel Kurulu'na sunulan yasal düzenlemeye karşı Türkiye genelinde yarın iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Haziran 2022
  • 21:42

Sağlık emekçileri, Meclis Genel Kurulu'na sunulan hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarını gasp eden yasal düzenlemeye karşı yarın iş bırakacak.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS), Genel Sağlık İşçileri Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen, Kamu Diş Hekimleri Derneği (KADHED), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tabip Sen ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), 15 Haziran Çarşamba günü 1 günlük iş bırakma kararı aldı.

Adıyaman’da sağlık meslek örgütleri, yarın yapılacak iş bırakma eylemini duyurdukları basın toplantısı düzenledi.  Adıyaman Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıda sağlık örgütleri adına konuşan Adıyaman Tabip Odası Genel Sekreteri Erdal Yavuz, Sağlıkta Dönüşüm Programına ilişkin “Hastaya müşteri, hastanelere işletme ve bizlere de köle gözüyle bakılan Türkiye sağlık sistemi; pandemi ve krizlerin etkisiyle gittikçe tıkanmaktadır” dedi.

Yavuz konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Çözümü için sistemi gözden geçirip değiştirmek yerine; yaşananlardan ders alınmamışçasına, çalışanların üzerine daha fazla yüklenilmektedir. Çalışanların ücretleri her geçen ay erirken çalışma şartları daha da zorlaşmaktadır. Hekimlerin büyük çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücret alırken, her gün sağlık kurumlarında yaşanan kaos ortamını idare etmek zorunda kalmaktadırlar ... Meclis Genel Kuruluna teklif olarak sunulan, haklarımızı gasp eden düzenlemeye karşı Tüm Hekimleri, Sağlık-Emek Meslek Örgütlerinin Bütün bileşenlerini 15 Haziran’da 1 günlük iş bırakmaya davet ediyoruz. Ayrıca yaptığımız bu grev halkımızın daha iyi sağlık hizmeti almasına yöneliktir. Bu nedenle halkımızı acil haller dışında sağlık merkezlerine başvurmamalarını istiyoruz.”