Urfa'da grev soruşturması protesto edildi

Urfa İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık emekçileri hakları için greve gitmelerine soruşturma açılmasını protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Haziran 2022
  • 09:05

Urfa İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasıyla sağlık emekçileri, hakları için greve gitmelerine soruşturma açılmasını protesto etti. Urfa Tabip Odası, Hekim Birliği Sendikası Urfa il Temsilciliği, Tabip-Sen Urfa Temsilciliği, Urfa Aile Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekim-Sen) Urfa Temsilciliği ve Urfa Hekimleri Derneği’nin örgütlediği eylemde açıklamayı Urfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer yaptı.

Ezer konuşmasında şunları söyledi:

“Sağlıkta şiddet, özlük haklarımız, ekonomik haklarımızla ilgili yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle daha önce bıçak kemiğe dayanmıyor, bıçak kemikte diyorduk. Şimdi ise bıçak kemiği delip geçmiştir. Şiddet olaylarında arkadaşlarımız nasıl yaralanıyorsa, bakanlığın ve hükümetin bu vurdumduymazlığı da bizleri aynı şekilde yaralıyor. Son günlerde çıkarılmaya çalışılan düzenlemeler de taleplerimizi karşılamaktan çok uzak olup, oyalamadan başka bir şey değildir.”

Urfa’da da yapılan eylem sonrası Urfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün eyleme katılanlara soruşturma başlattığını belirterek şunları vurguladı:

“İş bırakma anayasal bir hak olup ortada yasadışı bir durum bulunmamasına, yapılanların hukuksuz olduğu uyarılarımıza rağmen, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Başkanlığı bu uygulamalara devam etti. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Suruç, Akçakale, Birecik gibi ilçelerimizde, hiçbir ilde uygulanmamış sınıftan düşürme cezaları verildi. Bu cezaları asla kabul etmediğimizi bir kez daha buradan müdürlük önünden haykırıyoruz”

Ezer, Urfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne şu soruları yöneltti:

“* Türkiye'nin hiçbir ilinde uygulanmayan cezalar neden Urfa'da uygulanıyor? Urfa'yı farklı kılan nedir?

* Birçok branşta hekim sıkıntısı yaşanırken bu yapılanlarla hekimlerin Urfa'dan ayrılmasına yol açmış olmuyor musunuz?

* Günümüzde haberlerin yayılmasını göz önüne aldığınızda bu hekimler, sağlık çalışanları atama döneminde Urfa'yı tercih eder mi?

* Hem tüm ülkede, hem ilimiz özelinde yaşanan bu kadar sorun varken, çözümü ceza vermek olarak mı görüyorsunuz? Bu cezaların yüzlerce mahkeme sonucu, anayasal hakkın kullanılması ile ilişkili tutulup kaybedeceğinizi bile bile neden kamu zararı oluşturuyorsunuz?

* Aile hekimlerine bu cezalar verilince işsiz kalacak yüzlerce aile hekimliği kıdem tazminatlarını müdürlüğümüz mü ödeyecek?”