Ankara Katliamı'nın 14. duruşması görüldü

Ankara Katliamı'nın 14. duruşmasında firari sanığın arandığı tarihlerde gayrımenkul alım satımı yaptığı ve 2021'de ATM'den para çekip yatırdığı ortaya çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Şubat 2022
  • 07:45

10 Ekim Ankara Katliamı sonrası tek tutuklu sanık Erman Ekici’nin yargılandığı davanın 14. duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu'ndan İlke Işık, kendilerine ulaşan bilgilerden ve belgelerden IŞİD’in Türkiye'de ellerini kollarını sallaya sallaya dolaştığını belirterek “İstediğimiz tanıklar bugün gelmedi. Ulkar Mammadova'nın dinlenmesi için zorla getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın firari sanık Ömer Deniz Dündar'ı katliamdan hemen sonra canlı bomba olarak ilan ettiğini ancak bir soruşturmanın yapılmadığının kaydeden Işık, "Ömer Deniz Dündar'ı yakalamayan pratik firari olmasına neden oldu ve şu an IŞİD içinde önemli bir konumda” dedi.

Işık konuşmasında şu çarpıcı bilgiyi aktardı:

"MASAK raporlarındaki hesap hareketlerine göre IŞİD'in dünya üzerindeki tüm faaliyet finansmanının 2015'ten beri Türkiye üzerinden gerçekleştirildiği, firari sanıkların arandıkları tarihlerde gayrımenkul alım satımı 2021 senesinde dahi ATM'den para alışverişi yaptıkları görülüyor."

Duruşmanın devamında MASAK raporunda firari sanıklarla para alışverişi yaptığı tespit edilen Mehmet Berki Kanalp tanık olarak dinlendi. Tanık ifadesinin ardından insanlığa karşı suçtan yargılanan tutuklu sanık Erman Ekici tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti kararında avukatların taleplerinin çoğunu reddetti. Mahkeme, IŞİD’li Kasım Güler’in dijital materyallerinin analiz raporlarının dosyaya getirtilmesine ve kendi dosyasında beyanları alındıktan sonra tanıklığının değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca bütün sanıklara ilişkin yeni bir bilgi olup olmadığının TEM’den sorulmasına karar vererek bir sonraki duruşmayı 12 Mayıs'a erteledi.

Duruşmanın ardından adliye önünde yapılan basın açıklamasında Mehtap Sakinci Coşkun, her şeye rağmen adalet aramaya devam edeceklerini vurguladı.