10 Ekim Ankara Katliamı'nı unutmadık, unutturmayacağız!

Devrimci Gençlik Birliği 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın yedinci yılında açıklama yaptı ve "10 Ekim Ankara Katliamı'nı unutmadık, unutturmayacağız!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Ekim 2022
  • 10:50

10 Ekim Ankara Katliamı'nın üzerinden tam 7 sene geçti. 103 canımızı yitirdiğimiz katliamda, yüzlerce insan da yaralandı. Bu katliam IŞİD çeteleri ve Türk sermaye devleti ortaklığıyla gerçekleştirildi. Sömürü, baskı, şiddet ve zorbalık düzenlerine karşı artan öfkeyi sindirebilmek için katliamlara başvuran sermaye devleti aynı dönemde Amed'de, Suruç'ta, Sultanahmet'te ve birçok Kürt ilinde IŞİD’i kullanarak saldırılar düzenledi. Bu gözü dönmüşlük devlet için ne ilkti ne de son oldu.

IŞİD’in vahşi katilleri için “Öfkeli bir grup genç” diyen AKP şefleri, 7 Haziran 2015 seçimlerinde hezimete uğrayınca, ‘öfkeli çocuklarını’ sokaklara saldılar. Vahşi katliamlarla yenilgiyi dengeleme politikası izledi. Nitekim dönemin AKP’li Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara katliamından sonra partisinin oylarının artmaya başladığını ‘iftiharla’ ilan etmişti. Yani AKP kan dökerek oylarını arttırmıştı.

Sermaye devleti ekonomik, sosyal ve siyasal krizlerle boğuşuyor. Çünkü işçilere, kadınlara ve gençlere geleceksizlikten, açlıktan ve yoksulluktan başka hiçbir şey vaat edemiyor. Bundan dolayı çürümüş düzenlerinin başlarına yıkılacak olmasından korkuyorlar. Dolayısıyla bu duruma karşı çıkan devrimci, ilerici ve muhaliflere yönelik baskı, şiddet ve tutuklama terörünü her geçen gün artıyor. En ufak bir eyleme dahi azgınca saldıran kolluk kuvvetleri, her alanda histerik tahammülsüzlük sergiliyor.

Unutmayacağız, unutturmayacağız!

10 Ekim Ankara Katliamı davası 7 yıldır düzen mahkemelerinde süründürülüyor. Bu katliamın planlayıcıları, failleri rejimin mahkemeleri tarafından korunup kollanıyor. Zira failleri sözde yargılayanlar aynı rejimin mensuplarıdır. Kokuşmuş düzenin yargısından adalet beklemek naiflik olacaktır. Gerçek adalet bir yana, Saray'ın yargı çarkının az buçuk işlemesi bile ancak güçlü bir toplumsal basınçla mümkün olabilir.

Bizler biliyoruz ki, 10 Ekim başta olmak üzere devlet tarafından katledilen nice canlarımızın hesabını ancak bu çürümüş düzeni alaşağı ederek sorabiliriz! Sermaye düzeninin katliam, gözaltı, tutuklama, baskı ve terörü bizi yıldırmadı, yıldıramayacak! İşçi ve emekçilerin, gençlerin, kadınların, ezilen halkların özgürce yaşayacağı bir dünya ancak bu kapitalist barbarlık düzenin yıkılmasıyla mümkündür!

10 Ekim Ankara Katliamı'nı unutmadık, unutturmayacağız, hesabını soracağız!

Devrimci Gençlik Birliği

10 Ekim 2022