Ankara Katliamı’nda ölümsüzleşenler mezarları başında anıldı

Ankara Katliamı’nda ölümsüzleşen Serdar Ben ve Fatma Esen, Tekin Arslan, Erol Ekici, Azize Onat, Selim Örs, Ahmet Katurlu, Cemal Avşar ve HDP Ümraniye İlçe Örgütü üyesi Vahdettin Ozğan, mezarları başında anıldı. Urfa Suruç’ta ise mezarlığa girişin engellenmesi üzerine mezarlık girişinde anma yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2021
  • 18:34

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda devlet korumasıyla gerçekleşen IŞİD saldırısıyla Barış Mitingi’ne katılan 103 kişi yaşamını yitirmişti. Katliamda yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı.

Gazi’de polis saldırısı

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren İnşaat İşçileri (İnşaat-İş) Sendikası üyesi Serdar Ben ve HDP üyesi Fatma Esen Gazi Mezarlığı’ndaki mezarları başında anıldı.

“10 Ekim şehitleri ölümsüzdür, birleşik mücadelemizde yaşatacağız”, “Ankara Katliamı’nın 6’ncı yılında unutturmayacağız, affettirmeyeceğiz” ve “Katillerden hesap soracağız” yazılı pankartların taşındığı anmada İlk olarak Gazi Mezarlığı önünde toplanılarak Serdar Ben’in mezarına gidildi. Serdar Ben’in annesi, oğlunun katillerinin yargılanması çağrısında bulundu.

HDP Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Zübeyde İnce’nin konuşmasının ardından HDP üyesi Fatma Esen’in mezarına gitmek için yürüyüşe geçildi. Polisler kitlenin yürüyüşüne saldırdı. Saldırıya rağmen kitle, Fatma Esen’in mezarına ulaşarak mezarına karanfiller bıraktı. Mezar başında Zübeyde İnce konuşma yaptı.

Ihlamurkuyu’da 10.04’te anma

Katliamda yaşamını yitiren HDP Üsküdar İlçe Örgütü üye ve yöneticileri Azize Onat, Selim Örs, Ahmet Katurlu, Cemal Avşar ve HDP Ümraniye İlçe Örgütü üyesi Vahdettin Ozğan, Ümraniye’de bulunan Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda anıldı.

Anma patlamanın gerçekleştiği saat olan 10.04’te yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Anmada HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Kadriye Doğan, Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Aysel Özbey, katliamda yaşamını yitiren Vahdettin Ozğan’ın abisi İsa Ozğan, Selim Örs’ün kardeşi Yakup Örs ve HDP İstanbul İl Örgütleme Sorumlusu Atilla Özdoğan konuştu.

Anma Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin mezarlarının ziyaret edilmesi ile sonlandı.

Suruç’ta polis engeli

Urfa Suruç’ta mezarlığa girişin engellenmesi üzerine mezarlık girişinde anma yapıldı. SES Urfa Şubesi mezarlık girişinde yapılan anmaya dair şu ifadeleri kullandı:

“Emek Demokrasi Platformu olarak yitirdiğimiz canlarımızı anmak için gittiğimiz Suruç’ta kolluk kuvvetleri tarafından mezarlığa giriş engellendi. Mezarlık girişinde saygı duruşu ve anmamızı gerçekleştirdik. Onurlu bir barış için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.”

Katliamda yaşamını yitiren İnşaat-İş üyeleri Tekin Aslan, Erol Ekici ise Tuzla Aydınlıkköy Mezarlığı’nda bulunan mezarları başında anıldı.