Beyazıt'ta 10 Ekim anması

10 Ekim Katliamı'nın 7. yıl dönümünde gençlik örgütleri Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirdiği eylemde "10 Ekim Katliamı'nı unutmayacağız! Hesabını soracağız!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Ekim 2022
  • 16:55

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın yedinci yılında aralarında DGB’nin de olduğu gençlik örgütleri Beyazıt’ta eylem gerçekleştirdi.

10 Ekim’de yaşamını yitirenler adına yapılan saygı duruşu ile başlayan eylem basın açıklamasının okunması ile devam etti. Gençlik Örgütleri adına basın açıklamasını Boran Edepali okudu. 7 Haziran sonrası gelişen süreçte Kürt halkı başta olmak üzere, devrimci-sosyalist güçlere, tüm muhalif kesimlere karşı devletin katliamcı politikalarını devreye soktuğunu vurgulanan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Suruç’ta  33 yoldaşımızın katledilmesi, Amed’te mitinge yapılan bombalı saldırı; devletin direnenlere, yükselen kitle hareketlerinden güç alanlara verdiği korkakça cevaptır. Ankara, bu devletin ne ilk ne de son katliamıydı. Kürt halkına, devrimcilere ve tüm ezilenlere yönelik bu katliam politikaları nafiledir. Suruç’un, Amed’in, 10 Ekim Ankara’nın öfkesini örgütlüyoruz. Katledenler kaybedecek.”

Açıklamada “bu siyasal iktidarın karşısında mücadele edenler yaşamın her alanında kök salıyor” denildi.

Hesap soracağız”

Devletin bugün de Kürt halkına yönelik şoven politikalarına, göçmenlere yönelik ırkçı politikalarına, devrimcilere yönelik zindanlarda ve dışarda işkenceci pratiklerine devam ederek katliamcı siyasetini sürdürdüğünü belirten açıklamada şunlar vurgulandı:

“Katliamlarla yarattıkları bu düzeni, katliamlarla ayakta tutmaya çalışan katillerden hesabı ancak ezilenlerin birlikte mücadelesiyle sorabiliriz. Yine bir seçim sürecine girerken, yine iktidar korkakça kanlı hesaplar içindeyken bu hesapları dağıtmak için, halklara yönelik gerçekleştirdikleri bütün katliamların hesabını sormak için sokaklarda, meydanlarda gençliği birleşerek mücadele etmeye çağırıyoruz! Gençlik olarak bugün geçmişin hesabını soralım ki, bugün katillere karşı kavgada birleşelim ki, yarınımızı inşa edebilelim."

“10 Ekim'i unutmayacağız, unutturmayacağız, katillerden hesap soracağız!” sloganlarının atıldığı eylem İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin akşam 19.00’da Kadıköy’de gerçekleştireceği eyleme çağrı yapılarak sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul