ABD Konsolosluğu’na yürüyüş

Filistin Eylem Komitesi, İstanbul’da soykırımın dokuzuncu ayında ABD Konsolosluğu önüne yürüyüş gerçekleştirdi ve Filistin’e dönük saldırganlığı protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Temmuz 2024
  • 21:00

Filistin direnişinin 9. ayında Sarıyer'de ABD Konsolosluğu önünde Siyonist İsrail’in saldırıları protesto edildi. Filistin Eylem Komitesi’nin çağrısıyla İstanbul'da gerçekleştirilen eylemde Poligon Parkı’ndan ABD Konsolosluğu’na yürüyüş yapıldı.

Üç dilde “Filistin'de soykırım 9 aydır sürüyor. Siyonist İsrail'in suç ortağı ABD defol!” yazılı pankartın taşındığı yürüyüş polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Sloganlarla yapılan yürüyüş sırasında polis barikatları kaldırıldı ve konsolosluk önüne yüründü.

Konsolosluk önünde Arapça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde basın açıklaması okundu. Türkçe metni okuyan Bahadır Çağırgan, soykırımcı İsrail'in en büyük ortağının ABD olduğunun altını çizdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İncirlik'ten İsrail'e sevkiyat yapılırken, Kürecik'teki radar, İsrail'i  korumaya ayarlı ve İsrail'in kalkanı olarak kullanılmaktadır.  Soykırım saldırısının ulaştığı şiddet ve dünya halklarının baskısı sonucu uluslararası hukuk kurumlarının soykırım faili işgal devleti yetkililerini yargılamaya çalışması, ABD tarafından mahkemelere yaptırım tehdidiyle karşılaşıyor. ABD tüm gücünü, işgal ve soykırımın sürdürülmesi için ortaya koyarken, Filistinli mültecilere yardım eden Birleşmiş Milletler'e bağlı kurumlara desteğini durduruyor.”

Açıklamada Filistin halkının direnişinin desteklendiği vurgulanarak şunlar ifade edildi:

“Bu mücadeleye destek vermek için işgal devletine tam bir ambargo uygulanmasının ve yaptırımlara uğratılmasının en etkili tutum olduğunu biliyoruz. Coğrafyamızda barış ve özgürlüğün hüküm sürmesi için, Filistin halkına soykırım uygulayan Siyonist işgal devletini tecrit etmek ve ona verilen emperyalist desteği durdurmak zorundayız.”

Açıklamada son olarak şu talepler yinelendi:

“Tarihsel Filistin topraklarındaki ABD askeri varlığı çekilsin! İsrail'le diplomatik ilişkiler kesilsin ve açık bir askeri ambargo kararı alınsın! İsrail'i koruyan NATO üsleri kapatılsın! ABD bölgemizden defol!”

Metnin Arapça ve İngilizce okunmasının ardından eylem sona erdi.