Ankara'da Filistin halkıyla dayanışma eylemi

Filistin' de İşgale Son Platformu, 14 Haziran Cuma günü Ankara'daki ABD büyükelçiliği önünde eylem düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Haziran 2024
  • 08:07

Filistin'de İşgale Son Platformu, 14 Haziran Cuma günü Ankara'daki ABD büyükelçiliği önünde eylem düzenledi.

"Katil ABD, siyonist İsrail Filistin'den defol" şiarlı ozalitin açıldığı basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Türkiye limanlarından, hava alanlarından İsrail’e her gün yeni sevkiyatlar gerçekleştiriliyor. Petrol, çimento, demir-çelik, kimyasal maddeler, İsrail ordusu için sebze-meyve vb. Türkiye’den İsrail’e yapılan sevkiyatın temel girdilerini oluşturuyor. AKP yöneticisi, ittifak ortağı ve yandaşı olan, devlet teşvikleri alan şirketler İsrail’le ticari ilişkilerde ön sıralarda yer alıyor. Zorlu, AkçanSA, Eren Holding, MNG Air, Kalyonlar, Kalkavanlar, Tosçelik, Kardemir, İsdemir, Erdemir, Çolakoğlu, Kocaer, Pamukkale Kablo, Filistinlilerin, Ortadoğu halklarının yaşamları pahasına işgalci devletle ticari ilişkilerini sürdürmekte karlarına kar katıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin mayıs 2024 verilerine göre Türkiye’den İsrail’e ihracat sayısının mayıs ayında yüzde 99 azaldığı açıklanırken Filistin üzerinden İsraille ilişkilerin daha da sıkı bağlanıldığı ortaya çıkmıştır. Örneğin savaştaki Filistin’e deri mamulü ithalatı yüzde 13 bin artmıştır. Örneğin savaştaki Filistin’e halı ihracatı yapılmış ve bundan 1 milyon 175 bin dolar gelir elde edilmiştir. Örneğin savaştaki Filistin’e hazır giyim ihracatı yüzde 4 milyon 363 bin 966 artmıştır.”

Kürt halkına dönük saldırganlığında teşhir edildiği açıklamanın devamında şu talepler sıralandı:

“Siyonist İsrail’in savaş suçunu sürdürmesi için giden tüm ürünlerin Türkiye liman ve havaalanlarından gidişini engelleyelim!

Savaş suçu için değil insani yardım için sevkiyat yapılsın!

İsrail’le tüm ilişkiler kesilsin!

NATO’dan çıkılsın, tüm emperyalist üsler kapatılsın!

Filistin’de siyasisi tutsaklara özgürlük!

Filistin’de işgale son!

Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”

Kızıl Bayrak/ Ankara