Katledilen kadınlar için İzmir’de eylem

İstanbul’da iki genç kadının katledilmesi, bir kadının Beyoğlu’nda taciz edilmesi ve son günlerde kadınlara yönelik artan taciz, şiddet ve istismarlara karşı kadın örgütleri İzmir’de eylemler gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 05 Ekim 2024
  • 20:08

İstanbul’da iki genç kadının katledilmesi, bir kadının Beyoğlu’nda taciz edilmesi ve son günlerde kadınlara yönelik artan taciz, şiddet ve istismarlara karşı kadın örgütleri İzmir’de bugün (5 Ekim) eylemler gerçekleştirdi. 

İlk eylem Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından gerçekleştirildi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 18.30’da toplanan kadınlar kadınlara yönelik katliam/şiddet saldırılarına karşı dövizler taşıdı. Gerçekleştirilen konuşmalarda ve atılan sloganlarda AKP iktidarının kadın düşmanı politikaları ve son günlerde artan kadın katliamlarına karşı mücadele vurguları yapıldı. Eylem sloganlarla bitirildi. 

Günün ikinci eylemi ise İzmir Kadın Platformu tarafından gerçekleştirdi. “Her yer suç mahalli. Faillerden hesap soruyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylem Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 18.45’te başladı. İstanbul’da iki genç kadının katledilmesi, Beyoğlu’nda bir kadını taciz edenlerin önce serbest bırakılması ardından tepkiler üzerine yeniden gözaltına alınmaları teşhir edildi. “Kadın cinayetleri politiktir” vurgusunun yapıldığı konuşmalarda, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikaları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardında artan katliam ve şiddetin bu düzenden kaynaklandığı vurgulandı. Narin cinayeti, hala kaybolan kadınların sesi olmaya devam edileceği ifade edilerek, kadınların sokakları terk etmeyeceği, mücadeleyi sürdüreceği söylendi. 

Öfkeli sloganlar eşliğinde okunan basın açıklamasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın “sıfır tolerans” söylemi teşhir edilerek, “Bu mu sizin sıfır tolerans dediğiniz” diye soruldu. 

İEKK’nin da katılarak destek verdiği eylem, sloganlarla noktalandı.

Kızıl Bayrak / İzmir