İdlib’de TSK’nın çetelerle ortak saldırısına Rusya karşılık verdi

Rusya, İdlib’de Suriye ordusuna saldıran cihatçı çetelere TSK’nın verdiği desteği görüntüledi. Rusya’ya bağlı Tarafları Uzlaştırma Merkezi, TSK’yı çetelere desteği son vermeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 20 Şubat 2020
  • 20:41

Suriye’de Rusya’ya bağlı Tarafları Uzlaştırma Merkezi, TSK’nın İdlib’de cihatçı çetelere verdiği desteği sürdürdüğüne dikkat çekerek buna son vermesini talep etti.

Öte yandan, TSK’nın bu desteğiyle saldırılarına devam eden dinci-gerici çeteler Rusya tarafından havadan vuruldu. “Ateşkes” yalanlarıyla cihatçı çetelerin önünü açmak için Suriye ordusuna yönelik bombardıman gerçekleştiren TSK birlikleri Rusya tarafından görüntülendi.

Suriye’deki savaşı tırmandırmak için ABD’den ve NATO’dan destek dilenen AKP iktidarı, cihatçı çetelere her türlü imkanı sunmaya devam ediyor. TSK ve çeteler Suriye ordusuna yönelik bugün saldırılarına hız verirken, bu saldırılar karşısında Rusya hem SU-24 uçaklarıyla çeteleri vurdu hem de TSK’yı çetelere desteğini sonlandırmaya çağırdı.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, çetelerin Kminas ve Neyrab bölgelerinde TSK’nın desteğiyle saldırı düzenlediğine ve Suriye ordusunun savunmasını kırdığına değinildi. “Bu desteğin ilk olmadığı” vurgulanan açıklamada, çetelerin tanklarla düzenlediği saldırılara TSK’nın topçu ateşiyle destek verdiği belirtildi.

Rusya’nın havadan da görüntülediği topçu atışlarının daha sonra kesildiği ifade edildi. Ayrıca SU-24 savaş uçaklarıyla düzenlenen bombardımanla birlikte Suriye ordusunun, çetelerin saldırılarını püskürttüğü ifade edildi.

 

TSK destekli çetelerin saldırısının bilançosu

Öte yandan cihatçı çetelere destek veren TSK’ya ait birliklerin de İdlib’de hava saldırısıyla vurulduğu öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, nerede ve kim tarafından olduğu belirtilmeyen “hava saldırısı sonucu” 2 askerin hayatını kaybettiği duyuruldu. Askerlerin İdlib’de “ateşkes için” bulunduğu iddia edilen açıklamada, Suriye ordusuna yönelik saldırıların bilançosu da paylaşıldı. “50’den fazla Rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiği” ifadeleriyle yapılan paylaşım, “ateşkes” yalanlarının da dışa vurumu oldu.

Rusya Tarafları Uzlaştırma Merkezi ise SU-24 ile yaptıkları hava bombardımanı sonrasında, Suriyeli birliklerin 1 tank, 6 piyade aracı ve yüksek kalibreli silahların bulunduğu 5 arazi aracını imha ettiğini belirtti.