İdlib diplomasisi sürüyor: Suriye’den hava sahası ihlali açıklaması

İdlib gündemiyle Rusya ve Türkiye arasında görüşmeler devam ederken, Suriye ordusu, hava sahasını ihlal eden her uçağın vurulacağını açıkladı. T. Erdoğan ise 5 Mart’ta Putin, Merkel ve Macron’la görüşeceklerini açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Şubat 2020
  • 21:59

Ülkeyi adım adım İdlib bataklığına sürükleyen AKP iktidarı Rus emperyalistleriyle diplomasi trafiğini bugün de sürdürdü. Dün AKP şefi Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından bugün de iki ülke savunma bakanları telefonda görüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdlib’deki durumun görüşüldüğü belirtilerek “Moskova saatiyle 14.00 civarında, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’la telefon görüşmesi oldu. Telefon görüşmesinde Suriye Arap Cumhuriyeti’ndeki durum hakkında fikir alışverişi yapıldı” ifadelerine yer verildi.

Suriye ordusu: Hava sahamızı ihlal eden her uçak vurulacak

Öte yandan Suriye silahlı kuvvetleri komuta merkezi, hava sahası ihlalleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, yasadışı bir şekilde ülke hava sahasını ihlal eden her uçağın vurulacağı belirtildi ve şöyle denildi:

“Suriye’nin hava sahasını ihlal eden her uçak, bizim semalarımızda bulunmasına izin verilmeyen düşman hedefi olarak değerlendirilecek. Tespit edilir edilmez takip edilecek ve hava sahamızı ihlal eder etmez yok edilecek.”

Erdoğan Putin, Merkel ve Macron ile görüşecek

Bugün de İdlib konusunda açıklamalarına devam eden AKP şefi Tayyip Erdoğan, “istiklal mücadelesi verdikleri” yönünde demagojilerle Suriye’ye yönelik işgal harekatını meşru göstermeye çabaladı. Putin’le dünkü görüşmesine de değinen T. Erdoğan “Dün Sayın Putin'le görüştük, gündüz Macron ve Merkel'le görüşmeler yaptık. Bütün bu değerlendirmelerden sonra da yol haritamızı belirledik” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bu emperyalist efendileriyle 5 Mart’ta tekrar görüşeceklerini açıkladı.