Sendikal eylemler 'delil' oldu

  • Arşiv
  • |
  • Siyasal Gündem
  • |
  • 30 Haziran 2012
  • 14:27

(30.06.12) - "KCK" kapsamında geçtiğimiz haftaiçi gözaltına alınan KESK üye ve yöneticilerinin polis ve savcılık sorgusunda sorulan sorular faşist baskı ve terörün geldiği noktayı gösteriyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) yönelik soruşturmada en temel domokratik hak ve eylemler suç unsuru olarak gösterildi. KESK Genel başkanı Lami Özgen'in telefon kayıtları “örgüt görüşmesi” denerek delil sayıldı. KESK Genel Sekreteri ile yaptığı eylem organizasyonları, toplantı çağrıları “Onlar senden niye talimat alıyorlar” sorusuyla polisler tarafından "terör eylemi" kapsamında gösterilmeye çalışıldı. Lami Özgen gibi diğer sendikacılar da meşru eylemleri nedeniyle sorguda “terör eylemi” konusunda sorgulandı. KESK'in düşük ücretleri protesto için yaptığı bordro yakma eylemine neden katıldıkları sendikacılara sorulan soruların mantığını sunuyor.

Düzen/cemaat yargısı keyfi tutuklama teröründe burjuva hukukunun yasalarını bile çiğniyor. Operasyon kapsamında 28 KESK üye ve yöneticisi tutuklanırken mahkemede serbest bırakılan KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in açıklaması yaşanan hukuksuzluğu ortaya çıkarıyor. “Bizim hepimize aynı suçlamaları yönelttiler. Biz niye serbest bırakıldık, tutuklananlar niye tutuklandı. Hiç birşey anlamadım” diyen Özgen, polisin hiçbir yasal dayanağa sahip olmadan Eğitim Sen Sendikası Genel Merkez binasına gizli kamera yerleştirdiğini, kendisine ait cep telefonunu teknik takip ve izleme izni olmadan dinlediğini de soruşturma kapsamında öğrendiklerini ifade etti.

Konfederasyon yönetimine seçildikleri geçen Temmuz ayından bugüne kadarki her eylem ve çalışmanın soruşturma konusu edildiğini belirten Özgen, “İran Büyükelçiliği önünde idama karşı çıktığımız basın açıklaması, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile tutuklu gazeteciler için yaptığımız eylem, memur maaş zamları ve 4+4+4 eğitim modeli için yaptığımız eylemler, hatta Meclis önündeki basın açıklamamız dahi bu kapsamda sayılmış” dedi. Özgen, polis sorgusunda Roboski Katliamı'na ilişkin hazırlanan raporun “Türkiye’yi talimatla küçük düşürmeye çalıştınız” denerek sunulduğunu ifade etti.