Fernas işçilerinden Meclis’e yürüyüş

Ankara yürüyüşünün ardından meclisle görüşmek ve taleplerini iletmek için günlerdir Kurtuluş Parkı’nda direnen Fernas Madencilik işçileri, kendilerine yanıt gelmemesi üzerine meclise doğru yürüyüşe geçtiler.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2024
  • 17:30

Ankara yürüyüşünün ardından meclisle görüşmek ve taleplerini iletmek için günlerdir Kurtuluş Parkı’nda direnen Fernas Madencilik işçileri, kendilerine yanıt gelmemesi üzerine bugün saat 12.00’de Kurtuluş Parkı’nda bir açıklama yaparak meclise doğru yürüyüşe geçtiler. İşçiler yürümeye başlar başlamaz önleri polis tarafından kesildi.

Başaran Aksu tarafından yapılan açıklamada işçilerin 46 gündür direniş sürecinde olduğu dile getirdi. Aksu konuşmasının devamında AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun ne denli zengin birisi olduğunu anlatarak her yolla Nasıloğlu ile görüşmeye çalıştıklarını fakat kendisinden tek bir geri dönüş olmadığını belirtti. Başaran Aksu devamında şunları ifade etti:

“Sendikalar kanunu alenen ayaklar altına alınıyor, arkadaşlarından öğrendiğimiz kadarıyla çokça aranınca kendisi daha doğru yaptığını düşünmeye başlamış. Ayrıca cumhurbaşkanının da kendisine hak verdiğini söylemiş.

Herkes bizim yerden göğe haklı olduğumuzu söylüyor. Eğer biz haklıysak o zaman yürüyeceğiz. Bu durumda kolluğa verilen talimatların hiçbir yasal dayanağı yoktur. Bu ülkede iki ayrı yasa uygulanıyor. İşçiye ayrı, holdiglere ayrı yasa uygulanıyor.”

Anayasanın holdinglere hizmet ettiğinin altını çizen Aksu “Eğer eşit yurttaş değilsek yasaları ortadan kaldırın. Yüzbinlerce işçiyi işten atıyorsunuz, on binlerce işçi öldürülüyor ama patronlara ceza yok. İşçileri istedikleri gibi öldürsünler. Bu mudur yasa?” dedi.

Açıklamanın sonunda “Bunlar karşısında direneceğiz!” diye sözlerini sonlandıran Aksu yürüyüşe başladıklarını duyurdu. İşçilerin önü parktan yola çıkmadan kesildi. Bunun karşısında işçileri barikatın açılması için sloganlarla bekleyişini sürdürmeye devam ettiler.

Daha sonra İşçilerin önüne kurulan barikat kaldırıldı. İşçilerden bir heyet seçilip meclis ile görüşmeye gönderildi.

Kızıl Bayrak / Ankara