İşçi-emekçi kadınlar;

Güvenceli çalışma ve yaşam için haydi mitinge!

Gücümüzü birleştirmek, taleplerimizi daha gür haykırmak için 20 Ekim’de gerçekleştirilecek olan İşçi-Emekçi Mitingi’nde bir araya gelelim!

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 09 Ekim 2024
  • 22:30

Krizin en ağır faturasını biz emekçi kadınlar ödüyoruz. Kapitalistler, işçi ve emekçi kadınları yoğun bir sömürüye maruz bırakıyor. Bu nedenle en düşük ücretlere, uzun saatler boyunca çalışıyoruz. Kimi zaman İŞKUR programlarında kısa süreli, güvencesiz şekilde çalıştırılıyoruz. Kimi zaman kadın olduğumuz için ilk kapının önüne konan oluyoruz, işsiz kalıyoruz. Düşük ücretlere, esnek ve güvencesiz çalışmaya “artık yeter” diyoruz!

Hayat pahalılığı, artan okul masrafları belimizi büküyor. Çocuklarımız okula giderken sağlıklı bir beslenme çantası hazırlamakta zorlanıyoruz. Okul masraflarına yetişemiyoruz. Bir yandan da okullardaki personel eksikliği sebebiyle okulları temizlememiz isteniyor. Yoksulluğa, çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına “artık yeter” diyoruz!

Şiddete, tacize, mobbinge karşı mücadeleyi büyütmeye!

Yoksulluk ve ağır çalışma koşullarını evde, işte, sokakta karşı karşıya kaldığımız şiddet, taciz, mobbing tamamlıyor. Kadın düşmanı politikalar artıyor. İstanbul Sözleşmesi’nin ardından şimdi de 6284 sayılı kanuna göz diktiler. Kadın cinayetleri tırmanarak devam ediyor. Çocuklarımızın geleceği çalınıyor. Onların güvenliği ve yaşamı için endişe ediyoruz. Narin için, Ayşenur için, İkbal için, katledilen tüm kadınlar, istismara uğrayan ve öldürülen tüm çocuklar için “artık yeter” diyoruz!

Bizlerin ve çocuklarımızın yaşamlarını çalan, bizlere açlık ve yoksulluktan başka bir şey vermeyen bu düzene mahkûm değiliz. Şimdi fabrikalarımızda, işyerlerimizde yan yana gelme, örgütlenme zamanı. Güvenceli çalışma ve yaşam için bir adım öne çıkma zamanı.

Polonez’de sendikalaştıkları için işten atılan kadın işçiler günlerdir erkek sınıf kardeşleriyle birlikte direniyorlar. Patron, kaymakam, polis iş birliği ile gerçekleşen her türlü saldırıya göğüs geriyorlar. Şimdi onların inancını, cüretini kuşanma zamanı.

Direnen işçilerin cüretiyle, Narin, Ayşenur ve İkbal için büyüttüğümüz öfkemizle bu sömürü düzenine “artık yeter” demek için haydi mitinge!

Gücümüzü birleştirmek, taleplerimizi daha gür haykırmak için 20 Ekim’de gerçekleştirilecek olan İşçi-Emekçi Mitingi’nde bir araya gelelim!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları