Grevdeki As Plastik işçilerinden eylem

As Plastik işçileri, grevin 22. gününde fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Ekim 2024
  • 20:00

As Plastik işçileri, grevin 22. gününde fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

As Plastik sermayesi işçilerin grevini kırmak ve üretimi devam ettirebilmek için grev kırıcılığına başvurmuş, fason üretime yönelmiş ve yanı sıra fabrikada da bir grup işçiyi çalıştırmaya başlamıştı. İşçilerin ve sendikanın itirazı ve ısrarlı mücadelesi ile fabrikaya müfettiş geldi ve denetleme yaptı. Denetleme sonucunda işçiler haklı bulundu, As Plastik sermayesine ise tedbir kararı çıkarıldı.

As Plastik isçileri grevin 22. gününde fabrika önünde dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Pek çok işçi eyleme eşi ve çocukları ile katılım gösterdi. Grev sözcüsü eyleme katılım gösterenlere teşekkür ettikten sonra konuşması için sözü Polonez işçisine verdi.

Polonez işçisi Nuh Kaya "Kamu çalışanları, taşeron işçileri, madencilerimiz, isçilerimiz, çiftçilerimiz kan alıyor. Bu kan ağlamaya bu zulme son verebilmek için ne yapmak gerekiyor, birleşmek gerekiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz yürüdüğümüz yola ya hep beraber ya hiçbirimiz diyerek çıktık" dedi.

Polonez işçisinin konuşmasının ardından Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan söz alarak işçilerin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı, iktidarın işçi ve emekçiler karşısındaki mevcut konumuna ve sefalet dayatmalarına değindi. İskender Bayhan'ın konuşmasının ardından Petrol İş İstanbul 1 No'lu şube başkanı Erkan Zorlu basın açıklamasını okudu.

Basın açıklaması, 19 Ekim Cumartesi günü saat 18.30'da Esenyurt Erol Olçok Kültür Mekezi’nde gerçekleşecek olan, As Plastik grevi ile dayanışma etkinliğine çağrı yapılarak bitirildi. Eylemde sık sık "As Plastik işçisi kazanacak!”, “Polonez işçisi kazanacak!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Sendika haktır engellenemez!" sloganları atıldı.

Eyleme BDSP, İDP, Elba Bant işçileri, Polonez işçileri, EMEP, BİH, UİD-DER, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, TİP, Tek Gıda İş, Dem Parti, Sol Parti ve İşçi Sen katılarak destek verdi.

Kızıl Bayrak / Esenyurt