DİSK’e üye işçilerin eylemleri sürüyor:

“Gelirde ve vergide adalet!”

DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler, “Gelirde ve vergide adalet!” talebiyle iş yerlerinde gerçekleştirdikleri eylemlerine 2. gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Kasım 2021
  • 16:12

DİSK’e bağlı sendikalar Birleşik Metal-İş ve Genel-İş’te örgütlü işçiler gelirde ve vergide adalet istedikleri eylemlerine 2. gününde de devam ediyor.

1-5 Kasım arasında gerçekleşeceği duyurulan eylemlerde işçiler mevcut çalışma ve yaşam koşullarında geçinemediklerni vurgulayarak “Gelirde ve vergide adalet” talep ediyor.

Eylemlerde yapılan ortak açıklamada “Ülkeyi yönetenlere göre ekonomi şahlanıyor ama işçi sınıfı başta olmak üzere geniş halk kesimleri için şahlanan tek şey işsizlik, pahalılık, faturalar, borçlar, zamlar… 2022 kışına pahalılık ve işsizlik damgasını vuracak. Ülkeyi gerçek anlamda bir karakış bekliyor” dendi.

Somut önlemler alınması talep edilen açıklamada asgari ücretin vergiden muaf tutulması da istendi.

“Herkese güvenli bir gelecek sunan düzeni omuz omuza kuracağız”

Açıklamanın devamında şunlar ifade ediliyor: 

“Bu adaletsiz düzene karşı, sömürüye karşı örgütlenmeli, sendikalı olmalı, hakkımızı aramalıyız. Bir araya gelerek, omuz omuza vererek, örgütlenerek kazanabiliriz! Mücadelemizi ve örgütümüzü işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan büyüteceğiz! Herkese iş, ekmek ve güvenli bir gelecek sunan bir düzeni omuz omuza kuracağız.” 

Birleşik Metal-İş sendikasının sosyal medya sayfasında, İstanbul'da Tabo Otomotiv, Kocaeli Dilovası’nda Marmara Siegener, Kocaeli Anadolu Döküm, Kocaeli Elimsan, Gebze GE Grid Solutions, Gebze’de ZF SACHS ve ülkenin dört bir yanında fabrikalarda eylem yapıldığı belirtildi. 

Genel-İş ise sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla, örgütlü olduğu belediyelerde işçilerin gerçekleştirdiği basın açıklamalarından görüntüler aktardı. Bugün İzmir, Edirne ve Eskişehir’de Genel-İş üyesi belediye işçileri eylemler yaptı. Sendikalar #GelirdeAdalet, #VergideAdalet, #Geçinmekİstiyoruz etiketleriyle paylaşım yaparak seslerini sosyal medyaya da taşıyor.