DİSK: Geçinmek istiyoruz!

DİSK "Gelirde adalet vergide adalet" kampanyası kapsamında ülke çapında "Geçinmek istiyoruz" eylemleri gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Kasım 2021
  • 15:45

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), bir süredir iş yerlerinde yürüttüğü “Gelirde adalet vergide adalet” kampanyası kapsamında bölgesel mitingler gerçekleştirdi. Adana, Antep, Diyarbakır, Eskişehir, Edirne'de gerçekleştirilen bölgesel mitinglerin yanı sıra İzmir'de Genel-İş Sendikası eylem yaptı.

Adana’da Heykel Park’ta yapılan açıklamada basın metnini okuyan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu “İŞKUR ve SGK kaynaklarından patronlara bol keseden kaynak aktarılırken, halkın geçimi için en ufak bir sosyal politika önlemi gündeme gelmiyor” dedi.

Yapılan açıklamada Gündoğdu şu şekilde devam etti:

“Ülkeyi yönetenler bol bol laf üretiyor ama “geçinemiyoruz” diyen milyonların sorunlarına çare üretmiyorlar. Pandemide tüm dünyada devletler yurttaşlarına sosyal destekler verirken Türkiye milli gelirine oranla kendi halkına en az nakit desteği veren ülkelerden biri oldu.” 

Antep Yeşil Su Parkı’nda toplanan DİSK’liler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü şunları vurguladı:

“Emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor…Bu adaletsiz gidişata dur demek için; Gelirde Adalet, Vergide Adalet istiyoruz”

Diyarbakır’da Koşuyolu Parkı’nda yapılan eylemde basın açıklamasını DİSK Diyarbakır bölge Temsilcisi Hasan Hayri Eroğlu okudu. Eroğlu şunu ifade etti:

 “Ve şimdi zam yağmuru altında ekonomik bir karakışın eşiğindeyiz. Ülkeyi yönetenler yine sorunları yok sayıyor, derdim var diyeni baskıyla susturmaya çalışıyor.  Bu yol yol değil. Bu yol kışımızı kara kışa çeviriyor”

Eskişehir’de Adalar Migros önünde yapılan eylemde basın açıklamasını okuyan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Avaz şunların altını çizdi:

“Ülkeyi yönetenler bol bol laf üretiyorlar ama ‘geçinemiyoruz’ diyen milyonların sorunlarına çare üretmiyorlar. Pandemide tüm dünyada devletler yurttaşlarına sosyal destekler verirken Türkiye milli gelirine oranla kendi halkına en az nakit desteği veren ülkelerden biri oldu.”

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde gerçekleşen eylemde basın açıklamasını okuyan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen iktidara çağrı yaparak taleplerini sıraladı.

İzmir’de Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi İZSU işçileri Menderes, Torbalı’da ve Eşrefpaşa Hastanesi’nde çalışan işçiler eylem gerçekleştirdi.

Eylemlerde şunlar ifade edildi:

"Artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz! Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere diğer temel tüketim ihtiyaçlarına gelen zamlara, hayat pahalılığına karşı alanlarda mücadeleyi büyütelim” diyen işçiler vergide adalet taleplerini vurguladı.İşçiler mücadele çağrısı yaparak, “Bir araya gelerek, omuz omuza vererek, örgütlenerek kazanabiliriz. Herkese iş, ekmek ve güvenli bir gelecek sunan bir düzeni omuz omuza kuracağız. Mücadelemizi ve örgütümüzü işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan büyüteceğiz”