İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu'nun organize ettiği Grev filmi gösterimleri Paris’te devam etti. Cumartesi gece Paris'in 10. bölgesindeki Le Brady sinema salonundaki gösterime 75 kişi katıldı. Film gösterimi öncesinde “Sınıfsız, sömürüsüz ve sınırların olmadığı bir dünya için dövüşürken hayatını kaybeden işçiler için” denilerek saygı duruşuna çağrı yapıldı. Ardından Bir-Kar adına konuşma gerçekleştirildi.
Grev filminin işçi filmleri kategorisinde genelde bireysel yaşam ve dram üzerine kurulu örneklerden farklılaşan ve grev eylemine yoğunlaşmasının önemine değinildi. Sinemadaki bu farklılığın vurgulanmasının bizim sınıf mücadelesi tartışmamızın da bir ayağı olduğu ifade edildi. Filmin işlediği tarihsel kesit ile bugün arasında ilişki kurularak bugün de sınıf bilincini güçlendirmenin, işçi sınıfı hareketini büyütmenin ve komünistlerin devrimci parti görevlerinin altı çizildi. Filmin çıkış tarihlerine yakın Türkiye'deki kitlesel fiili grev ve iş bırakma pratiklerine vurgu yapılarak on binlerce işçinin bugün de hak için mücadele ettiği söylendi.
Konuşma Ukrayna’da yürütülen emperyalist savaşa vurgu ile devam etti. Avrupa'da savaş karşıtlığı konusunda Ukrayna devletine destek durumuna düşülmesine değinilerek Azov taburları ve NATO'yu destekler duruma düşenlerin çelişkisi teşhir edildi.
Konuşma göçmen işçiler olarak sınıf mücadelesinin parçası olmaya çalışmak, emek mücadelesini yükseltmek için 1 Mayıs'a çağrı ile bitirildi.
Konuşmanın Fransızca sunumunun da yapılmasıyla film izlenmeye başlandı.
Film ilgiyle izlendikten sonra dışarı çıkıldığında da üzerine sohbetler gruplar halinde devam etti. Film genel olarak beğenilse de eleştiriler de vardı. Bir-Kar taraftarları bu filmin bir ilk çaba ve bakış farklılıklarından doğan yanlarını vurgulayarak asıl önemli olanın bir tartışma zeminine dönmesi olduğunu vurguladılar.
Kızıl Bayrak / Fransa