Sinbo Direnişçisi kadın işçilerin sesine ses olalım!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak başta işçi-emekçi kadınlar olmak üzere tüm işçi ve emekçileri Sinbo Direnişçileri'nin sesine ses olmaya, mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 05 Aralık 2020
  • 19:31

Mücadeleyi büyütelim!

Sinbo işçilerinin ücretsiz izin saldırısına karşı sendikalı ve güvenceli çalışmak için başlattıkları direniş sürüyor. İşçilerin soğuk hava, yağmur-çamur dinlemeden sendikaları TOMİS ile sürdürdükleri direniş, sermaye ve onun temsilciliğini yapan AKP-MHP iktidarının salgın fırsatçılığına karşı adeta işçi ve emekçilerin sesi oldu. Ücretsiz izin adı altında milyonlarca işçi ve emekçinin açlığa, güvencesizliğe itilmesine karşı Sinbo Direnişçileri tüm işçi ve emekçilere izlenmesi gereken yolu gösteriyorlar.

Bu mücadelede en önde ise kadın işçiler duruyor. Sinbo direnişçisi 3 kadın işçi diğer pek çok direnişte olduğu gibi direnişin öncülüğünü yapıyorlar. Bizlere, ataerkil önyargılar, özgüven sorunu vb. engelleri aşmayı başararak mücadeleye katıldıklarında, kadın işçilerin ne kadar kararlı olduklarını bir kez daha gösteriyorlar.

Onlar, pandeminin ve krizin en ağır faturasının kesilmeye çalışıldığı kadın işçi ve emekçilerin talepleri uğruna mücadele ediyorlar. Kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin gibi esnek ve güvencesiz çalışma modelleri en çok kadın işçileri etkiliyor. Kadınların pandemi sebebiyle hem işyerlerinde hem de evde karşı karşıya kaldığı sömürü, baskı, şiddet katmerleniyor. Bu ağır tablo karşısında saldırıların ancak örgütlenerek, kararlılıkla, dişe diş mücadele vererek püskürtülebileceğini gösteriyorlar.

Sinbo Direnişiçisi kadın işçilerin yükselttikleri mücadele bayrağı aynı zamanda kadın işçilerin fabrikalarda karşı karşıya kaldığı tacize, mobbinge, baskıya, şiddete karşı da yükseltilen bir mücadele bayrağıdır. Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri kapitalist sömürü düzeni içerisinde her geçen gün artarken, şiddetin farklı biçimlerinin yaygın olarak yaşandığı fabrikalardaki bu gidişata da “Dur!” diyorlar.

Şimdi Sinbo Direnişçisi kadın işçilerin mücadele çağrısına cevap verme zamanı!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak başta işçi-emekçi kadınlar olmak üzere tüm işçi ve emekçileri Sinbo Direnişçileri'nin sesine ses olmaya, mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. Sinbo Direnişçileri'nin sömürüye, esnek ve güvencesiz çalışmaya, baskıya, tacize, mobbinge karşı yükselttikleri mücadele bayrağını daha da yükseklere taşıyalım. İşyerlerimizde, fabrikalarımızda örgütlenelim. Sinbo Direnişini fabrikalarımıza, işyerlerimize taşıyalım. Çadır ziyaretlerimizle, mesajlarımızla direnişçileri yalnız bırakmayalım. Sinbo Direnişi'yle maddi-manevi her türlü dayanışmayı büyütelim!

Sinbo’da direniş kazanacak!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları