Sinbo önünde direniş 21. gününde

TOMİS üyesi Sinbo işçilerinin direnişi, fabrika önünde 21. gününde devam ediyor. Direnişçi işçiler 21 Aralık’ta TÇİSP’nun gerçekleştireceği eyleme çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Aralık 2020
  • 10:18

Sinbo işçilerinin ücretsiz izin saldırısına karşı başlattıkları fabrika önü direniş 21. gününde devam ediyor.

Sinbo işçileri direnişlerinin sesini duyurmaya devam ederken bir yanda da işçi ve emekçileri ilgilendiren tüm gündemlerde sözlerini söylüyorlar.

Direnişçiler asgari ücret görüşmeleri sürerken, DEV TEKSTİL İstanbul Sözcüsü Okan Karaçam’ın sunumu ile Direniş Okulu gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra dün Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu’nun düzenlediği asgari ücret eylemine katıldılar.

“İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret talep ediyoruz”

Eylemi ve gerçekleştirdikleri Direniş Okulu’nu gazetemiz Kızıl Bayrak için değerlendiren işçiler şunları ifade etti:

“Bizim talebimiz belli. İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret talep ediyoruz. Komisyon 4 Aralık'ta toplandı. Onların bizler için uygun gördüğü ücret bizi sefalete sürükleyecek bir ücret olacaktır. Hepimizin dediği gibi hayatı boyunca asgari ücretle geçinmemiş insanlar bizlerin 1 sene boyunca hayatını idame ettireceği ücreti belirleyecekler.

“Biz işçilerin onlara pabuç bırakmamız lazım”

Buna karşı biz işçilerin onlara pabuç bırakmamız lazım. Direniş Okulu'nda da konuştuğumuz gibi örgütlenmemiz, fabrikalarımızda komitelerimizi kurmamız, sendikalaşmamız lazım. Ayrıca herkesi Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu'nun 21 Aralık'ta Mecidiyeköy'de insanca yaşamaya yeten asgari ücret ve güvenceli çalışma talebi ile düzenleyeceği basın açıklamasına davet ediyoruz. Biz Sinbo Direnişçileri olarak orada olacağız.”

Bugün direniş alanına HDP İstanbul İl Örgütü adına ziyaret gerçekleştirildi. 

Sinbo direnişçileriyle dayanışma amacıyla Ankara OSTİM'den işçiler de işyerinde hazırladıkları bir dövizi paylaştı. OSTİM'den işçiler "Onlar ki bir ayrık otu tarlasında bir tutam çiçektirler! Sinbo işçileri onurumuzdur" dedi.