Frankfurt’ta Enternasyonal EKK’den mücadele çağrısı

Frankfurt PiA (Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu-EEKK), 25 Kasım dolayısıyla gerçekleştirdiği eylem ve bildiri dağıtımıyla şiddete karşı mücadele çağrısını yükseltti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 29 Kasım 2020
  • 18:02

Mirabel Kardeşler’den bizlere miras kalan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı sesimizi yükseltme ve sokaklara çıkma günüdür.

Frankfurt PiA (Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu-EEKK) olarak 25 Kasım dolayısıyla mücadele çağrılarımızı emekçilere ulaştırdık. Frankfurt kentinde standların açıldığı, bildiri dağıtımının gerçekleştirildiği Galluswarte tramvay durağı çıkışında, “Şiddete ve Sömürüye karşı” başlıklı bildiriler dağıttık.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesiyle üzerimizde “Yaşamın her alanında kadın ve erkek eşitliği”, “Kadına Yönelik Şiddet Politiktir”, “Kapitalizm öldürür. Yaşamak için Sosyalizm” şiarlarını taşıdık.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü vesilesiyle düzenlediğimiz eyleme, KPD Yeniden İnşa’dan dostlar da desteklerini sundu. Dinamo müzik gruplarının seslendirdikleri enternasyonal marşlarla, eyleme kattıkları coşkuyla çevredeki ilginin artmasına vesile oldular.

Bir yandan bildiriler dağıtılırken PIA Frankfurt adına ajitasyon ve konuşmalar yapıldı. “Şiddet kişisel değil, toplumsal bir sorundur” denilen konuşmada, kadına yönelik şiddetin politik olduğu ve kadını çok yönlü baskı ve sömürü altına alan kapitalist sistemden kaynaklandığı vurgulandı.

Almanya’da kadına yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekilen konuşmada, yaşamlarının her alanında psikolojik, cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan kadınların oranı dile getirildi. Kadınları ve aileyi koruma kurumlarının yetersizlikleri dile getirildi. Her gün kadın sığınma evlerinin kapısında geri çevrilen kadınlar olduğundan bahsedilirken, Almanya’daki 14600 sığınma yerinin eksikliğine işaret edildi.

Bir kadın yoldaş, pandemi koşullarının daha da tırmandırdığı ekonomik krizin, en çok kadınları ve çocukları etkilediğinin altını çizerek şunları ifade etti:

“Pandemi dolayısıyla işlerini evden yürütmek zorunda kalan kadınların, ev işlerini, çocuk bakımı ve aynı zamanda mesleklerini evde yapmak zorunda kalmaları, kadınların dayanma gücünü psikolojik ve fiziksel olarak zorladı. Covid-19 vaka sayılarının artmasına rağmen, anaokullarını ve okulları açık tutan devlet, kadınların, ailelerin ve çocukların sağlığıyla oynuyor.”

Eylem ve bildiri dağıtımımız boyunca pandemi koşulları nedeniyle, insanların kendilerine uzatılan bildirileri alıp almama konusunda tedirginlik yaşadıkları göze çarptı. Yine aynı nedenle, birçok eylem ve etkinlikte olduğu gibi, bu eyleme katılım da olumsuz yönde etkilendi. Buna karşın konuşmalar çevrede ilgiyle karşılandı. Tramvay durağından geçen insanların yer yer durup konuşmaları dikkatle dinledikleri gözlendi.

Biz kadın yoldaşlar inanıyoruz ki, bedenimizi, kimliğimizi ve emeğimizi korumak ancak; sadece kadının değil, tüm insanlığın onurluca yaşayabileceği sistem olan sosyalizmde mümkündür.

Bir yandan cinsel kimliğimizden dolayı dışlanırken, diğer yandan da emeğimizin dışlandığı, ataerkil erkek egemen sistem kapitalizmden kurtuluş, yalnız bizlerin değil, tüm insanlığın kurtuluşu olacak.

Bu uğurda erkek yoldaşlarımızla el ele mücadele etmek kaçınılmaz bir sorumluluk olarak tüm devrimcilerin omuzlarındadır.

Kadın erkek el ele, örgütlü mücadeleye!

Yasamak için sosyalizm!

Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu (PiA)
Frankfurt