Enternasyonal EKK 8 Mart etkinliğine çağırıyor

Platformumuz 6 Mart Cumartesi günü video konferans ile daha fazla emekçi kadının da katılımının hedeflendiği bir 8 Mart etkinliği düzenliyor. Etkinliğimizde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamı ve önemi üzerine bir konuşmanın yanı sıra, farklı sektörlerde çalışan arkadaşlarımızın ve ev kadınlarının pandemi döneminde yaşadıkları deneyimi aktardıkları “Pandemi ve kadın” konulu söyleşi yapılacak.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 02 Mart 2021
  • 13:23

Pandemi ve sürecin belirsizliği bir süre merkezi olarak bir araya gelişimizin olanaklarını ortadan kaldırarak çalışmamızın gidişatını etkiledi. Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu olarak, bu durumda çalışmalarımıza yeni bir tarz ve biçim kazandırma ihtiyacıyla yüz yüze kaldık.

2020 yılının Aralık ayında, belli ülke ve bölgelerden bir grup kadın olarak düzenli bir iletişim sağlamak amacıyla video konferans yolunu kullandık. Haftalık periyodlarla görüşme ve eğitim çalışması yapma fikrimizi olgunlaştırdık ve hayata geçirdik. Bir aylık çalışma sonrasında yaptığımız değerlendirmede, video konferansımızı daha geniş bir bileşenle yapmanın daha verimli olacağına kadar verdik. Yeni katılımlarla birlikte yaklaşık 20 kişilik bir grup oluşturuldu.

Haftalık periyodlarla gerçekleştirilen eğitim çalışmasının konusu, Clara Zetkin’in “Kadın Sorunu Üzerine Seçme Yazılar”ı oldu. Kitaptaki her bir makalenin sunumu katılımcılar tarafından gönüllülük temelinde paylaşıldı. Önden hazırlanan metin bir kişi tarafından sunulduktan sonra, üzerine soru ve tartışmalar yapılıyor. Ardından güncel gündemler üzerine konuşmalarla devam ediliyor.

Gerçekleştirilen eğitim çalışmasının çok yönlü etkilerini zaman içinde değerlendirme olanağı da bulduk. Bu çalışmayla birlikte her birimiz birlikte olmanın, kolektif bir iş yapmanın heyecanını duyuyoruz. Okumalarımız ve sunumlarımız bizlerin bireysel okuma motivasyonunu güçlendiriyor. Sadece söz konusu makalelerin okunması değil, aynı zamanda sohbetlerde önerilen ve iletilen kitaplar, hatta filmler bile ilgi konusu oluyor. Bu da bireysel okuma konusunda ilgiyi canlı tutan ve canlı tartışmaların sürdürüldüğü bir ortam yaratıyor. 

Ayrıca sunum hazırlığı kişisel donanımı artıran bir süreç olarak yaşandığı için, oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Gerek sunumu destekleyen bilgilerin derlenmesi gerek görsel açıdan sunumu kolaylaştıran metotların kullanılması ve bu konuda ciddi çabaların olması da bugüne değin en önemli kazanımlarımızdan biri oldu.

Platformumuz 6 Mart Cumartesi günü video konferans ile daha fazla emekçi kadının da katılımının hedeflendiği bir 8 Mart etkinliği düzenliyor. Etkinliğimizde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamı ve önemi üzerine bir konuşmanın yanı sıra, farklı sektörlerde çalışan arkadaşlarımızın ve ev kadınlarının pandemi döneminde yaşadıkları deneyimi aktardıkları “Pandemi ve kadın” konulu söyleşi yapılacak. “Dünyada kadın hareketinin durumu” üzerine bir sunumun da yapılacağı etkinliğimiz, sinevizyon, şiir ve müzik dinletisi ile de zenginleştirilecek.

Bu arada PİA (Enternasyonal EKK) olarak Türkçe, Almanca ve Fransızca dillerinde 8 Mart bülteni hazırladık. Bu bültenin sosyal medyada en geniş şekilde dağıtımı sağlanacak. 

Son olarak, bölgelerde muhtemelen sınırlı şekilde gerçekleştirilecek sokak eylemlerine etkin bir biçimde katılım çağrımızı da buradan yinelemek istiyoruz.

Enternasyonal EKK (PİA)