Frankfurt’ta emekçi toplantısı

Uzun sürenin ardından insanları bir araya getiren toplantımız, hem sosyal ve hem de siyasal açıdan verimli oldu.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 21 Şubat 2021
  • 22:37

Gerek korona tedbirleri ve gerekse de kötü hava şartlarından ötürü uzunca bir süredir insanların bir araya gelmesi pek mümkün olamıyordu. Şimdilerde hem vakaların kısmen gerilemesi hem de elverişli hava şartları, açık havada sınırlı da olsa bir araya gelmeyi mümkün kılıyor.

Bizler de, hem insanlar arasındaki tecridi bir nebze kırmak hem de güncel siyasal sorunlar üzerine sohbet etmek, karşılıklı bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak amacıyla bugün, açık havada bir toplantı organize ettik.

Çevremizdeki, çeşitli iş kollarında çalışan emekçilerin katıldığı toplantıda pandemi süreci, bu sürecin şimdiye kadar Almanya, Türkiye ve tüm dünyada işçi ve emekçiler cephesinde yarattığı tahribat; yakın gelecekte karşılaşılması olası daha ağır saldırılar, buna karşı artan mücadele olanakları ile mücadele görevlerimiz üzerine bir sohbet gerçekleştirildi.

Veysel yoldaşın da bu vesileyle tekrar anıldığı buluşmada, ilk önce bir yoldaş, sayılan gündemler temelinde bir açılış konuşması yaptı. Ardından böyle bir dönemde mücadeleyi ve dayanışmayı yükseltmenin önemine dikkat çekti. Almanya ve Türkiye’de kapitalizmin krizin ağırlaşmasının etkisiyle gelişen ve daha da artması kaçınılmaz olan işçi direnişlerine değinilen konuşmada, hem bu direnişler ve hem de gündemde olan geleneksel bağış kampanyası konusunda emekçiler duyarlılığa ve fedakarlığa davet edildi.

Ardından katılımcıların da gündemlerle ilgili görüş, deneyim ve önerilerini paylaştığı canlı ve verimli tartışmalar yapıldı. Son olarak önümüzdeki 8 Mart ve 1 Mayıs ile ilgili yapılacak çeşitli çalışmalara omuz verme çağrısıyla toplantı sona erdi.

Uzun sürenin ardından insanları bir araya getiren toplantımız, hem sosyal ve hem de siyasal açıdan verimli oldu. Bu tür toplantıları bundan böyle de belli periyotlarla tekrarlamayı düşünüyoruz.

Bir-Kar Frankfurt