Enternasyonal EKK’dan Yazaki direnişiyle dayanışma mesajı

Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu (EEKK), Yazaki direnişiyle dayanışma mesajı yayınlayarak Gültekin’e “Mücadelen mücadelemiz, kavgan kavgamızdır” ifadeleriyle seslendi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 16 Temmuz 2017
  • 17:36

Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu (EEKK), Gemlik Yazaki’de işten atma saldırısına karşı direnişini sürdüren Dilek Gültekin ile dayanışma mesajı yayınladı.

“Sınıf kardeşimiz, Yazaki işçisi Dilek Gültekin, 2 haftadır direnişte” başlığıyla yapılan açıklamada, “Yazaki işçisi Dilek arkadaşımızın onurlu, kararlı ve inatçı direnişini selamlıyor, aynı sınıfın evlatları olarak onun yanında olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz. Mücadelen mücadelemiz, kavgan kavgamızdır” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Sınıf kardeşimiz, Yazaki işçisi
Dilek
Gültekin 2 haftadır direnişte!

 

Dilek arkadaşımız, işyerinde ağır çalışma koşullarına, baskıya ve  her türlü tacize karşı çıktığı ve işçileri örgütleme faaliyeti sürdürdüğü için, Yazaki patronları tarafından “performansı düşük” diye gerekçelendirilerek işten atıldı.

İşine geri dönmek için tek başına eyleme başlayan Dilek arkadaşımız “Yazaki'de haksızlık varsa direniş de var” diyerek mücadelesini tüm kararlılığı ile fabrika önünde sürdürüyor.

Yazaki fabrikasında sınıf kardeşlerimizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar yabancı değil bize.

Kapitalizmin anavatanı Avrupa'da da kadın işçi ve emekçiler diğer sınıf kardeşleri gibi yoğun baskı ve sömürü koşullarında posası çıkana kadarı çalıştırılırken, her türlü tacizle karşı karşıya kalmaktadır. Patronların çıkarlarına ters düştüğünde ise, türlü bahanelerle kapı önüne konulmakta, işsizliğin yanı sıra ailesi ile birlikte sefaletin pençesine atılmaktadır.

Dilek arkadaşımız sürdürdüğü bu direniş ile kadın işçi ve emekçilerin çaresiz olmadıklarını, boyun eğmek yerine mücadeleyi seçmesi gerektiğini öğretiyor. 

Yazaki işçisi Dilek arkadaşımızın onurlu, kararlı ve inatçı direnişini selamlıyor, aynı sınıfın evlatları olarak onun yanında olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Mücadelen mücadelemiz, kavgan kavgamızdır.

Yaşasın sınıf dayanışması!

Enternasyonal Emekçi Kadın Komisyonu
16 Temmuz 2017