25 Kasım’ın ön günlerinde işçi ve emekçiler buluştu

Esenyurt’ta işçi ve emekçiler bir araya gelerek, 25 Kasım gündemine hazırlık çerçevesinde bir toplantı gerçekleştirdi

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 01 Kasım 2022
  • 18:30

İşçi ve emekçilerin bir araya geldiği kahvaltıda ilk olarak siyasal gündemler üzerine konuşuldu. Toplantıda, geçen hafta Mezopotamya Ajansı ve JİNNEWS’ çalışanlarına yönelik yapılan ev baskınları, gözaltı ve tutuklama terörü ile TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın iktidarın havuz medyası tarafında hedef göstermesinin ardından tutuklanması ve böylelikle baskı ortamı oluşturularak topluma gözdağı verilmek istendiğinin altı çizildi. Ayrıca seçim süreci yaklaşırken burjuva düzen muhalefetinin basiretsizliği ile iktidar tarafından gerçekleştirilen tüm saldırılara sessiz kalınmasının bu saldırıların ortağı olduğu gerçeğini bir kez daha gösterdiği ifade edildi.

Ardından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün tarihçesi üzerine konuşuldu. Gitgide artan kadın cinayetleri, işçi ve emekçi kadınların üzerindeki sistematik baskı ve sömürü ifade edildi. Kadınların yaşadığı her türlü soruna karşı elde edilecek her kazanımı sorunun kaynağı kapitalist düzeni yıkma mücadelesinin dayanağına dönüştürmesi ve böylelikle kadınların gerçek kurtuluşunun emeğin kurtuluşu ile mümkün olacağı vurgulandı.

Toplantıda, son dönemde gerçekleşen bir dizi kadın eyleminde kadın sorunu sınıfsal özünden kopartarak ve kadın-erkek arasında bir ayrıma dönüştürülerek sorunun kaynağı olan kapitalist düzeni hedef almak yerine, sorunun erkeklerin kendisinde olduğu algısı yaratılmaya çalışıldığı ifade edildi. Kadınların kurtuluşunun erkek sınıf kardeşleriyle birlikte sermaye düzenine karşı mücadele etmekten geçtiğinin altı çizildi.

Son olarak, 20 Kasım günü, saat: 15.00’te Kadıköy’de (Beşiktaş İskelesi) “Şiddet, sömürü, baskı düzenine karşı emeğin kurtuluşu mücadelesine katıl” şiarıyla gerçekleştirilecek eyleme çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt