Küçükçekmece’de Greif semineri ve faaliyet

Greif işgalinin 10. Yılı vesilesiyle İstanbul’da 18 Şubat’ta gerçekleşecek etkinlik çalışmaları sürerken, farklı iş kollarından işçilerin katılımı ile Küçükçekmece’de Greif semineri gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Ocak 2024
  • 16:30

Greif işgalinin 10. Yılı vesilesiyle İstanbul’da 18 Şubat’ta gerçekleşecek etkinlik çalışmaları sürerken, farklı iş kollarından işçilerin katılımı ile Küçükçekmece’de Greif semineri gerçekleştirildi.

Seminerde öncelikle katılımcıların Greif işgaline dair görüşleri alındı. Sunumda ise 60 gün süren Greif işgalinin nasıl örgütlendiği, taban inisiyatifinin nasıl oluşturulduğu, sendikal bürokrasiye karşı nasıl bir mücadele yürütüldüğüne dair anlatım gerçekleştirildi.

Yapılan sunumda şunlar öne çıktı:

“* Greif işçilerinin örgütlenmesindeki önemli kısım orada devrimci işçilerin var olması ile birlikte devrimci bir önderliğin müdalesi ile bu direniş açığa çıkmıştır.

*Uzun soluklu ve sabırla yürütülen çalışma neticesinde Greif fabrikasında taban inisiyatifi açığa çıkarılmıştır. Ve bununla birlikte fabrika komitesi ve ona bağlı alt komiteler olan bölüm komiteleri oluşturulmuştur. Fabrikada yaşanılan sorunlara karşı yapılması gerekenler komitelerde tartışılarak ortaya çıkan ortak kararlar hayata geçirilmiştir.

*Greif işçileri sadece kendi dar ekonomik çıkarları için mücadele etmemiştir. Taşeronluğa baş kaldırmıştır. Greif işçileri yaşadıkları tüm zorluklara rağmen mücadelelerini kararlılıkla sürdürmüş ve Greif işçilerinin önünde bir engele dönüşen DİSK Tekstil bürokrasisine karşı mücadele bayrağını yükseltmiştir.

*Direnişlerini sadece fabrika önüne sıkıştırarak değil, çevre fabrikalar başta olmak üzere merkezi noktalara taşıyarak seslerini tüm işçi ve emekçilere duyurmaya çalışmıştır.

*Greif işgali sadece Greif sermayesine karşı mücadele bayrağını yükseltmemiştir. Greif işçilerinin karşısında Amerikan emperyalizmi, AKP iktidarı ve sendikal bürokrasi bulunuyordu. Tüm zorlu koşullara karşı yılmadan, boyun eğmeden 60 gün boyunca kararlı bir şekilde direnmişlerdir.”

Yapılan anlatım ile birlikte seminere katılan işçiler ile tartışma yürütüldü. Tartışmanın ardından seminer son buldu.

Küçükçekmece’de Greif 10. yıl çağrı faaliyetleri

Küçükçekmece’de sınıf devrimcileri hafta boyunca Greif’in işgalinin 10. yıl çağrı faaliyetlerini sürdürdü.

Okmeydanı metrobüs durağı, Terazidere, Bağçılar’da bulunan tekstil fabrikaları ve İkitelli Atatürk Mahallesi’nde işçi-emekçilere bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca “İşgal, grev, direniş!” “Greif işgali 10.yıl” şiarlı afişleri ise Aymakop sanayi sitesi, Dersankoop sanayi sitesi, Aykosan sanayi sitesi, Metal- iş sanayi sitesi, İkitelli Metro çevresine yoğun bir şekilde yapıldı.

Greif işgalinin belgesel gösterimi

Küçükçekmece’de “İŞGAL: 60 Uzun Gün Greif Direnişi” belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi. Belgesel gösterimine başlamadan önce ilk olarak 60 gün boyunca süren Greif işgali direnişinin nasıl gerçekleştiği, içerideki örgütlülüğün oluşmasında ki en büyük etkenin devrimci işçilerin müdahalesiyle işçilerin sınıf bilinci kazanıp sendikal bürokrasiye karşı nasıl karşı durduğu ve mücadele yürüttüğüne dair kısa bir anlatımın ardından hep birlikte belgesel izlendi.

Belgesel gösterimi, “İşgal, grev, direniş” şiarıyla 18 Şubat’ta yapılacak olan etkinliğe çağrı ile sona erdi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece