Küçükçekmece’de işçi buluşması

Küçükçekmece iş cinayetlerine karşı mücadele için 1 Mayıs hazırlık komitesi 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında bugün (21 Nisan) işçi buluşması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Nisan 2024
  • 17:54

Küçükçekmece iş cinayetlerine karşı mücadele için 1 Mayıs hazırlık komitesi 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında bugün (21 Nisan) işçi buluşması gerçekleştirdi.

Buluşma başta 1 Mayıslarda ve iş cinayetlerinde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından açılış konuşması gerçekleştirildi. Buluşmaya metal, tekstil, depo, belediye, hizmet, postane ve gıda sektöründen işçiler katıldı.

Açılış konuşmasında 1 Mayıs’ta tarihsel ve sınıfsal özüne uygun bir şekilde Taksim’de olmak için tüm imkanları seferber etme çağrısı yapıldı. Konuşmada yerel seçimlerde AKP’nin yenilgi almasının işçi ve emekçilerde yarattığı olumlu hava üzerinde duruldu. İşçi ve emekçilerin iktidara tepkisini seçim sonuçlarına yansıdığı belirtildi. Ancak bu tepkinin iktidarı gerçek anlamda yenilgiye uğratacak örgütlü bir güçten uzak olduğu söylendi. İşçi sınıfının örgütlü gücünü büyütmek, eylemli tepkisini açığa çıkartmak için 1 Mayıs’ın önemi üzerinde duruldu.

Konuşmanın devamında Taksim 1 Mayıs’ı üzerine sendikalar ve ilerici-devrimci güçler cephesinden yürüyen tartışmalar da aktarıldı. DİSK’in Taksim çağrısının anlamlı olduğu ancak tutumlarının bu çağrıyı güçlendirmek ve birleşik bir 1 Mayıs örgütlemekten uzak olduğu ifade edildi. Sınıf devrimcilerinin Taksim 1 Mayıs’ını en güçlü ve birleşik şekilde örgütlemek konusunda samimiyetle davranan tüm sendikalar, ilerici-devrimci güçlerle süreci örgütlediği anlatıldı. 2024 1 Mayıs Taksim Platformu’nun çalışmaları üzerine bilgi verildi. Konuşma en güçlü şekilde BDSP saflarında 1 Mayıs’ta Taksim’de olma çağrısı ile sonlandırıldı.

Açılış konuşmasının ardından Filistin’de süren savaş ve AKP iktidarının bu konudaki ikiyüzlü politikaları, asgari ücret tartışmaları, ekonomik kriz, iş cinayetleri, kadın işçi ve emekçilerin yaşadığı sorunlar, Taksim 1 Mayıs’ının işçi ve emekçiler için önemi üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmalar 1 Mayıs süreci ve 1 Mayıs gününe dair planlamaların yapılması ile sonlandırıldı. Buluşma İşçilerin Birliği Derneği şiir atölyesinin dinletisi ile bitirildi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece