Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak "Doğayı ve yaşam hakkımızı savunmak için… Çevresel yıkıma karşı mücadeleye!" şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Ağustos 2021
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı çıktı. 

"Doğayı ve yaşam hakkımızı savunmak için… Çevresel yıkıma karşı mücadeleye!" şiarıyla yayımlanan yeni sayının kapak yazısı, orman yangınları ve kapitalizm ilişkisine dikkat çekerek gerici-faşist iktidarın iflas tablosuna işaret ediyor. “Çevresel yıkıma karşı mücadeleye” çağrısının yapıldığı yazıda şu vurgu yapıldı: 

“Sıradan doğa olaylarının büyük yıkımlara hatta katliamlara dönüşmesinin birinci dereceden sorumlusu, gözü kar hırsıyla dönmüş kapitalistler ve onlar adına yönetenlerdir. Çünkü onlar için doğanın, toplumun, insanın ihtiyaçlarının zerre kadar önemi yoktur. Sermaye birikimi ve kar döngüsünün aralıksız devam etmesi dışında umursadıkları hiçbir şey yoktur.”

Gazetenin orta sayfası ise H. Fırat’ın Tarihsel TKP 100. Yıl değerlendirmeleri kapsamında kaleme aldığı yazı dizisine ayrıldı.  “Burjuva devrimleri, cumhuriyet ve “piyasa” / 1” başlıklı değerlendirmede tarihin tanıklığında cumhuriyet ile kapitalizm ya da “piyasa” arasındaki ilişki irdelenmişti. Devamı olan “Burjuva devrimleri, cumhuriyet ve “piyasa” / 2” değerlendirmesinde de yine tarihin tanıklığında şunlar vurgulandı:

“ABD’nin ikiyüz elli yıllık tarihinde gördüğümüz, “demokratik cumhuriyet” ile kapitalist piyasanın tam bir uyumudur. ABD örneğindeki bu form, burjuva sınıf egemenliğinin bu denli uzun ömürlü ve dahası güvenli olmasının da sırrını barındırmaktadır.”

Mihri Belli’nin kaleme aldığı Reşat Fuat Baraner yazısı ise Tarihsel TKP 100. Yıl değerlendirmeleri kapsamında yer verilen ikinci yazıdır. Baraner’in ölümünün 53. yıl dönümü vesilesi “Reşat Fuat Baraner: Yarım yüzyıllık devrimci yaşam!” başlığı ile yayınlanmıştır.

Gazetede öne çıkan bazı yazılar şöyle:

- Esas felaket yangınlar mı sermayenin çürümüş saray düzeni mi?

- AKP’nin “mülteci seviciliği” kışkırtılan düşmanlık

- Sinbo direnişinde Ankara yürüyüşü…

- Yasal haklarımızı korumak daha fazlasını kazanmak için mücadeleye!

- İran’da işçi sınıfı ve emekçi kitleler ayakta!

- Emperyalist işgalin 40. Yılı ve Afganistan’ı bekleyecek gelecek

- Tokyo Olimpiyatları üzerine

- İklim değişikliği ve yaklaşan “felaket”

Gazeteye burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz…